Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

haven-durgerdam

De 6-uren van Het Y (race)

zaterdag 2 juli 2022

 
Tijd
10:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 1 april 2022 t/m zaterdag 2 juli 2022
Locatie
Markermeer/Marken
 

De start van de '6-uren' is om 10 uur, zowel vanuit Durgerdam als vanuit Marken. Deelnemers krijgen een 'rakkenkaart' met toegestane rakken (elk rak maximaal 2 keer). Het komt er - net als bij de 24 uursrace - dus opaan zo goed mogelijk te navigeren en te zeilen! De finish is om 16 uur in de ingang van de Gouwzee, bij Marken. Wie de meeste mijlen vaart (gecompenseerd met de SW rating) heeft gewonnen. (Zie de Wedstrijdbepalingen bij de wedstrijdinformatie hieronder)

De 6 uren van het Y is naast een zeilwedstrijd ook vooral een gezelligheidswedstrijd, die tot doel heeft zoveel mogelijk Y-leden op dezelfde dag op het water te krijgen, elkaar tegen te komen en uiteindelijk het zeilevenement te beëindigen met samen eten en drinken. We willen dan ook actief bevorderen, dat mensen bij elkaar opstappen, of samen zeilen.

Er staat een steigerborrel klaar in de haven van Marken op het 'Y-land' en er is een gezamelijk maaltijd om 18.30 bij reataurant De Verkeerde Wereld. De steigerborrel is voor rekening van de vereniging, het eten kost, inclusief drankjes, 25 euro per persoon. Einde 22 uur i.v.m. geluidsoverlast omwonenden. 

Inschrijven voor de wedstrijd staat open! (Voor de BBQ kun je hier inschrijven.)

Als je mee wil doen aan de wedstrijd en de barbecue, schrijf je dan voor beiden in!

De wedstrijd en steigerborrel is gratis, de barbecue inclusief drankjes 25 euro pp..

 

Wedstrijdinformatie