Compagnieshaven Enkhuizen

www.compagnieshaven.nl
Compagnieshaven 7, 1601 ZA Enkhuizen
Telefoon (0228) 313 353
Fax (0228) 321 083
e-mail: ofni.[antispam].@compagnieshaven.nl
Anders dan de havens in Durgerdam en Marken is de Compagnieshaven geen 'eigen' Y-haven. In de Compagnieshaven zijn dan ook de tarieven en het Jachthavenreglement van de Compagnieshaven van toepassing, en niet die van de vereniging.
Wel worden de belangen van de Y-leden in de Compagnieshaven collectief vertegenwoordigd door de havencontactpersoon van ZV het Y, Bart Veldman, telefoon: 06-13084039.
De drie verenigingen die bij de oprichting van de Compagnieshaven betrokken waren krijgen elk jaar een deel van de vrijgekomen ligplaatsen toegewezen.  De havencontactpersoon van ZV Het Y vraagt deze ligplaatsen aan voor de leden die zich hebben opgegeven voor een ligplaats in Enkhuizen. Wilt u als Y-lid een ligplaats in Enkhuizen, vraag die dan aan via het aanvraagformulier.
De Y-leden  in de Compagnieshaven liggen zoveel mogelijk bij elkaar op de Q- en de R-steigers. Hun aantal schommelt rond de dertig. Voor dit contingent Y-leden is de havencontactpersoon het aanspreekpunt. De Y-havencontactpersoon staat Y-leden met raad en daad terzijde over alle ligplaatsaangelegenheden. Ruilen, veranderen of opzeggen van ligplaatsen geeft u aan hem door. Hij ziet er dan op toe dat bijvoorbeeld vrijkomende ligplaatsen op de Q- en R-steigers door Y-leden worden bezet.
Als er iets is, stap dan dus altijd eerst naar de Y-havencontactpersoon.
Voor alle duidelijkheid:
Y-passanten dienen zich bij de Compagnieshaven op de normale wijze aan te melden:
  • Aan het begin van hoofdsteiger 1, nabij het tankstation, of
  • Telefonisch bij de havenmeester, tel. (0228) 313 353
Vraag naar een ligplaats op de Q- of R-steiger als u uw mede Y-leden wilt opzoeken.
De Compagnieshaven is een druk bezochte haven die jaarlijks door duizenden passanten wordt aangedaan. Enkhuizen heeft dan ook zeer veel te bieden: sfeer, gezelligheid, veel café’s en restaurants, enkele musea (bezoek eens het Enkhuizer Almanak- of het Flessenscheepjesmuseum). Het is niet alleen leuk winkelen in de stad op slechts 5 minuten lopen. U ligt ook bijna midden in het beroemde buitenmuseum. Het prachtige binnenmuseum ligt eveneens direct aan de jachthaven. Al dit moois is geschikt voor het hele gezin en niet verder weg dan op een steenworp afstand. Voor iedereen en in elke leeftijd is er wel wat te doen. Zelfs met slecht weer is het goed toeven in Enkhuizen!

Enkhuizen is per bus, trein en bootdienst bereikbaar. Als middelgrote haven biedt de Compagnieshaven een aanzienlijk voorzieningenpakket: restaurant, zeilmaker, havenwinkel/traîteur, ruime was- en douchegelegenheid, wasserette, pompstation, vaste en mobiele hijskraan (hefvermogen tot 12 ton) en een eigen parkeerterrein.

Lees meer over de historie van de Compagniehaven.

Bekijk de Compagniehaven via hun webcam.