Zelfwerkzaamheid

Zelfwerkzaamheid

Het tarief dat ZV Het Y haar leden in rekening brengt voor een vaste ligplaats is in verhouding tot de tarieven van commerciële havens aantrekkelijk te noemen. Deze tariefstelling is alleen mogelijk doordat onderhoudswerkzaamheden, waarneming van de havenmeester, barbediening etc. zoveel mogelijk door leden van de vereniging worden uitgevoerd.

Na enkele jaren met een af te kopen werkplicht voor de vaste liggers  te hebben geëxperimenteerd, heeft de ALV van november 2015 besloten om deze weer af te schaffen. Uiteraard in het vertrouwen dat ook zonder financiële prikkel voldoende leden zich voor de vereniging willen inzetten.

Actieve leden zijn de kern van een vereniging en om juist de actieve leden een plek te geven in onze havens geldt er voor leden die zich voor de wachtlijst melden een bonusregeling voor vrijwilligerswerk.

Voor ouders van jeugdleden die zich inschrijven voor jeugdzeilen gelden afwijkende regels, zie hiervoor onder zeillessen.

Hoe kunt u zich inzetten?
Op de eerste twee werkzaamheden van onderstaande lijst kunt u via de site intekenen. Voor overige werkzaamheden en vragen  kunt u contact opnemen met de in de lijst vermelde contactpersonen.
Vacatures kondigen we aan op de site en in het Y Journaal.

Om de roosters op de website te zien te krijgen en in te kunnen tekenen moet u eerst inloggen, maar daarna volstaan slechts twee klikken om u van een interessante klus te verzekeren.

Werkzaamheid Contact Telefoon
havenmeesterdiensten Rik Zwaneveld 06 51628873
bardiensten Arnout Schaap en Kaat Sanders eissimmocrab.[antispam].@zvhety.nl
havenonderhoud Ger Langhout (Durgerdam) madregrud.sirassimmocnevah.[antispam].@zvhety.nl
havenonderhoud Bouke Blijdesteijn (Marken) nekram.sirassimmocnevah.[antispam].@zvhety.nl
jeugdinstructie Michiel van der Kwast 06 21202672
materiaalonderhoud t.b.v. het jeugdzeilen          Mark Sayers
organisatie van wedstrijden Sjoerd Ooms 06 21825365
organisatie van evenementen Christine Zwierink netnemeneve.[antispam].@zvhety.nl
werkzaamheden in commissies en bestuur Bob van de Winden 06 52521726