Wedstrijdzeilen bij Het Y

Zeilvereniging het Y organiseert gedurende het zeilseizoen een aantal wedstrijdevenementen.

De Y-torenrace is de eerste nationale zeilwedstrijd op het IJsselmeer aan het begin van elk zeilseizoen. Traditiegetrouw wordt deze regatta gevaren in het eerste weekend van de maand mei. Inschrijving is mogelijk voor alle gemeten zeiljachten.

De Dinsdagavondwedstrijden worden gedurende het zeilseizoen georganiseerd, met een zomerstop in juli/augustus (schoolvakantie noord).

De Pampusregatta wordt in september gevaren en bestaat uit korte up/down races  zaterdag en een lange baan wedstrijd op zondag. Hieraan kunnen zowel gemeten als ongemeten zeilschepen meedoen. 

Het Valkenfestival is een wedstrijd in de beroemde Valk. Deze wedstrijd wordt georganiseerd samen met ZV Flevomare en wordt gezeild aan het eind van het seizoen. Er wordt gestreden om de Gouden Peddel.

De Winterwedstrijden zijn nieuw in het seizoen 2017-2018. Eens per maand, van half oktober tot half maart, wordt op zondagmiddag gezeild in de SW-klasse. Ook ORC-gemeten schepen krijgen een SW-rating voor deze wedstrijden. Inschrijving is open voor schippers (met boot) en bemanning (zonder boot).