Acht uren van het Y

zaterdag 6 juli 2019

 
Tijd
09:00 tot 22:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 23 april 2019 t/m vrijdag 5 juli 2019
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 4 juli 2019
Locatie
Markermeer
 

Aankondiging van de 8 uren van het Y op 6 juli a.s.

Op 6 juli a.s. gaan we de oude traditie van de ‘8 uren van het Y’ laten herleven. Het geheel is een coproductie van alle commissies van de vereniging .

Er is zelfs nog een oude wisselbeker, die voor 1 jaar aan winnaar van de wedstrijd wordt uitgereikt.

De 8 uren van het Y is naast een zeilwedstrijd ook vooral een gezelligheidswedstrijd, die tot doel heeft zoveel mogelijk Y-leden op dezelfde dag op het water te krijgen, elkaar tegen te komen en uiteindelijk het zeilevenement te beëindigen met samen eten en drinken. We willen dan ook actief bevorderen, dat mensen bij elkaar opstappen, of samen zeilen.

De wedstrijd begint en eindigt bij Marken, en het doel is om (naar keuze) in 8, 6 of 4 uren een zo groot mogelijke afstand af te leggen via een zelf samen te stellen combinatie van ‘banen’ langs bestaande boeien op het Markermeer. Het wedstrijdreglement wordt binnenkort op de website gepubliceerd, maar alle schepen kunnen uiteraard meedoen: we gebruiken voor het bepalen van de klasse van je boot de ‘SW rating’, waardoor we alle schepen goed kunnen vergelijken; snelle schepen krijgen daardoor een extra handicap.

 De finish is voor alle schepen om 16 uur tussen boei GZ-6 – Gouwzee 6- en de punt van de strekdam van Marken.

Vanwege het gevaar van fonteinkruid in het zuidelijke deel van het Markermeer is de start in de Gouwzee (ook tussen de GZ 6 en de punt van de strekdam) op 6 juli  ’s morgens om 8 uur (voor de 8-uurs-), om 10 uur (voor de 6 uurs-) en om 12 uur (voor de 4-uurs wedstrijd).

Voor diegenen die niet om 8 uur starten is het vanuit Durgerdam prima te doen om op 6 juli naar de Gouwzee te varen, en om 10 of 12 uur te starten! Alle deelnemers kunnen vrijdag van te voren overnachten op Marken in de Y-haven, dat is gratis, evenals de zaterdagnacht vanwege de gezamenlijke maaltijd en het feest. 

Zaterdagavond is er dus een mooi feest voor deelnemers op Marken (op het Y-land), met steigerborrel, maaltijd en levende muziek na het zeilen.

Mocht je overdag niet kunnen, maar wel willen bijdragen aan de feestvreugde op Marken dan ben je ook van harte welkom. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Daar kun je ook aangeven of je graag met iemand anders wil meevaren, dan wel opstappers kunt gebruiken.

De deelname aan het evenement van de 8 uren is gratis, het feest, incl. gezamenlijke maaltijd kost 25 euro per persoon, graag per Ideal te voldoen. (Veranderen kan later altijd nog).

Er kunnen helaas maar maximaal 40 schepen meedoen ivm de capaciteit van de haven van Marken, dus schrijf je snel in.

 

 

Inschrijven