Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

Dufour Arperge "Larissa"

De jongste aanwinst van Het Y is de Larissa, een nieuwe verenigingsboot!

20231230-151209


Egbert Rentema, Jonathan Santman, Michiel Wolthuis en Milena Spaan (zeilers zonder boot), hadden belangstelling om het klussen en het onderhoud op zich te nemen. En in de ALV van voorjaar 2024 is de Larissa aan de vloot van het Y toegevoegd. Vanaf begin 2024 is er geklust en voorjaar 2024 is de Larissa in Durgerdam te bewonderen.

‘’We hopen de boot snel te gaan aanbieden met het reserveringssysteem van de vereniging op de website. Ook willen we meedoen met de opstapdagen, zodat de zeilers van Het Y de boot leren kennen en daarna er zelfstandig mee kunnen zeilen. Daarvoor brengen we de boot de komende tijd gereed. We hopen dat de Larissa een aanwinst is voor de vereniging en wensen de zeilers veel plezier met deze boot toe.’’

20231230-151124

De Larissa is een Dufour Arpège. De Arpège, ontworpen door Michel Dufour in 1966, was voor die tijd revolutionair, met een breedte van bijna drie meter op een romp van negen meter. Hierdoor pasten er zes slaapplaatsen in zonder gebruik te maken van de voorpiek, die overblijft voor het opbergen van de zeilen. Er werden twee kielen gebruikt, waarbij de meer gebruikelijke ondiepe vin een diepgang van 1,35 meter had. De andere kiel is een vrij conventionele diepere vinkiel. Het smalle roer heeft een diepe, smalle scheg over de volledige lengte. Beide kieltypes leveren zeer goede prestaties, hoewel de diepere kiel hoger aan de wind zal zeilen.

Met zijn ontwerp sleepte de Franse botenbouwer Michel Dufour de eerste trofee in de Half Ton Cup binnen. De elegante Arpège geeft nog altijd veel zeilplezier dankzij goed gedrag in golven en bij harde wind. Naast het feit dat de Arpège een innovatief ontwerp is dat destijds een nieuwe standaard zette, is de Arpège ook een van Dufours meest succesvolle modellen, zowel financieel als op het racecircuit. Wereldwijd werden er meer dan 1500 verkocht.

Meer informatie over het reserveren van de Larissa volgt binnenkort.

img-20240113-wa0001-1