Lidmaatschap

Het lidmaatschap van Zeilvereniging Het Y staat open voor alle enthousiaste zeilers en zeilsters. Markermeer, IJsselmeer, Wadden en de Noordzee zijn de meest bezochte vaargebieden, maar onze leden hebben alle zeeën bevaren. Hierdoor bieden zij aanspraak voor  beginnende en meer ervaren zeil(st)ers. 

Het lidmaatschap geeft toegang tot de wachtlijst voor onze havens in Durgerdam en Marken (reken op tenminste enkele jaren wachttijd), maar biedt veel meer: dinsdagavondwedstrijden, winterwedstrijden, Y-torenrace, Pampusrace, familieweekenden, barbecues, gezamenlijke toertochten, 'De acht uur van het Y', uitwisselingsbijeenkomsten, etc. etc.zijn toegankelijk voor alle leden. Veel vrijwilligers in de vereniging hebben bijvoorbeeld nog geen ligplaats in de haven. Wij zoeken met name actieve leden, die mee willen doen aan de diverse activiteiten.

Zeilvereniging het Y kent een seniorlidmaatschap, een gezinslidmaatschap voor partners van seniorleden en een jeugdlidmaatschap.  Alleen het seniorlidmaatschap geeft aanspraak op een ligplaats. 
Het gezinslidmaatschap geeft stemrecht en toegang tot de evenementen tegen ledentarief. Genodigden van seniorleden zijn altijd welkom, maar er geldt soms een aangepast tarief.
Het jeugdlidmaatschap is een voorwaarde om zich in te kunnen schrijven voor zeilles en geeft, evenals het seniorlidmaatschap, de mogelijkheid op het jollenveld een plek te huren voor een eigen boot.
Begunstigers (donateurs) zijn van harte welkom op al onze evenementen tegen het ledentarief  (en in beide Y-havens geldt voor leden: 50% van het passantentarief) en ontvangen bovendien het Y-journaal.
Wilt u informatie over de tarieven of heeft u andere vragen? De meeste antwoorden kunt u vinden onder het lidmaatschap menu.  Specifieke vragen kunt u per e-mail stellen aan Anne Kooyman, de contactpersoon voor kandidaatleden.
Wilt u het lidmaatschap aanvragen, ga da naar de pagina "aanvragen lidmaatschap".
Opzeggen lidmaatschap
Uiteraard kan het lidmaatschap - per einde kalenderjaar - ook weer opgezegd worden: in dat geval graag  voor 1 december een mailtje naar siraterces.[antispam].@zvhety.nl, dan wel een briefje naar:
Bestuur ZVhetY
Durgerdammerdijk 116a
1026 CG Durgerdam