Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

 jeugd-bij-de-lichtstraal

Zeillessen

De commissie Jeugdzeilen van zeilschool het Y verzorgt zeillessen voor jeugd vanaf 8 jaar. We varen in  Optimisten, OpenBics, Pico’s en Lasers en af en toe met een catamaran waarin je zelf onder directe begeleiding van onze instructeurs in volgboten, leert zeilen.

Wij willen graag iedereen in aanraking brengen met de zeilsport en geven zeillessen voor jeugdleden van onze vereniging van 8 tot 16 jaar. Zeilschool Het Y heeft een grote eigen vloot maar je kan ook met je eigen boot inschrijven.

Inmiddels hebben wij ook een kleine kajuitboot (J22) waarop je verder kan gaan na een succesvol afgesloten jeugdopleiding

De lessen worden gegeven volgens de CWO-normering door CWO-gediplomeerde instructeurs. Met de juiste begeleiding en volgboten zodat aan het einde van de cursus een CWO-diploma of vorderingsstaat kan worden behaald.CWO is de landelijke Commissie Waterspprt Opleiding, de autoriteit voor zeillessen in Nederland.

 

Aanmelden

Om je kind aan te melden moet hij of zij jeugdlid zijn. Inschrijven als lid kan via dit formulier.

Als je kind als lid is aangemeld is kun je hem of haar inschrijven voor de zeillessen. Vermeld even je telefoon nummer als je wilt worden uitgenodigd voor de WhatsApp groep.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je een emailtje sturen naar de jeugdzeilcommissie

 

 

CWO lesniveaus

CWO 1

Les in de Optimist vanaf 8 jaar. Geen ervaring vereist. Wel een zwemdiploma. Veel nadruk op veiligheid en eenvoudige manoeuvres met de boot. Na afloop wordt het CWO 1 diploma uitgereikt.

CWO 2 en 3

Gevorderden met minimaal een CWO 1 diploma. Niet alleen gewoon zeilen, maar ook veel kleine wedstrijdjes. Na afloop ontvang je het CWO 2 of CWO 3 diploma.

CWO 4

Deze meer ervaren zeilers met minimaal CWO 3 zeilen in de spectaculaire tweemans boten. Er zijn vier boten, waarvan één van Het Y. De andere boten zijn privé-eigendom, maar worden in de groep gebruikt. Er worden langere tochten gemaakt. Ook zullen we zeilers in het CWO 4-programa proberen in te zetten als bemanning op de dinsdagavondwedstrijden die door ZV Het Y worden georganiseerd. Na afloop zijn diverse diploma's te behalen.