31 mei: Rondje Noord-Holland!

Geplaatst op 07-04-2017  -  Categorie: Evenementen / activiteiten  -  Auteur: christine

Rondje Noord-Holland: Gezocht schippers met weinig/geen en veel zout ervaring  

In het Pinksterweekend genieten van de heerlijke zilte lucht en wind in je haren? Dit wordt een unieke kans om met de zeilvereniging niet alleen gezellig een meerdaagse tocht te maken, maar ook om elkaar te helpen en van elkaar te leren.

Heb je al 'zout'-ervaring en wil je een opstapper meenemen om de kneepjes van het vak te leren? Of wil je voor vertrek het schip helpen nalopen van een beginnende 'zout' schipper? Misschien wil je het palaver leiden en samen met de beginners getijden bekijken, weersverwachtingen doornemen en zo gezamenlijk de route uitstippelen. Als ervaren Zoutrakker kan je je natuurlijk ook opgeven alleen voor de gezelligheid. Geen verplichtingen.

Heb je weinig 'zout'-ervaring dan is dit misschien wel een mooie gelegenheid om in groepsverband 'zout'-ervaring op te doen of samen met een ervaren schipper de route te plannen en rekening te houden met het weer en de stroming. Zo kan een ervaren schipper misschien ook jouw schip nalopen en advies geven t.a.v. de veiligheid.

Dus echte zout-liefhebbers en beginnende zeilers op het Zout meld je hier aan.

woensdagmiddag 31 mei: schip nalopen en advies krijgen t.a.v. de veiligheid (optioneel)

donderdag 1 juni 2017 vertrek om 08:00 uur vanuit Durgerdam

De tocht gaat (afhankelijk van de wind) Via IJmuiden of via Den Oever naar Texel en andersom weer terug. Ook twee keer via Den Oever is een optie voor deelnemers.