Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

6 juli: 6 UREN VAN HET Y - inschrijven

Geplaatst op 20-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

De '6 uren van het Y' is een wedstrijddag, maar juist heel geschikt voor toerzeilers: het gaat erom op het Markermeer in 6 uur zoveel mogelijk mijlen te zeilen. Start bij Durgerdam of Marken, finish, borrel en rijsttafel na afloop op Marken. De rijsttafel is toegankelijk voor alle leden, dus ook niet-deelnemers.

De start van de '6-uren' is om 10.00 uur, zowel vanuit Durgerdam als vanuit Marken. Deelnemers krijgen een 'rakkenkaart' met toegestane rakken (elk rak maximaal 2 keer). Het komt er – net als bij de 24 uursrace – dus op aan zo goed mogelijk te navigeren en te zeilen! De finish is om 16.00 uur in de ingang van de Gouwzee, bij Marken. Wie de meeste mijlen vaart (gecompenseerd met de SW rating) heeft gewonnen. Zie de Wedstrijdbepalingen bij de wedstrijdinformatie bij de activiteit - daar inschrijven voor de wedstrijd.

De 6 uren van het Y is naast een zeilwedstrijd ook vooral een gezelligheidswedstrijd, die tot doel heeft zoveel mogelijk Y-leden op dezelfde dag op het water te krijgen, elkaar tegen te komen en uiteindelijk het zeilevenement te beëindigen met samen eten en drinken. We willen dan ook actief bevorderen, dat mensen bij elkaar opstappen, of samen zeilen.
photo-2023-07-09-09-02-21Er staat een steigerborrel klaar in de haven van Marken op het 'Y-land' en er is een gezamelijke rijsttafel. Daarvoor kan je inschrijven bij 'Rijsttafel 6 juli'

Inschrijven voor de wedstrijd staat open vanaf mei 2024! (Voor de rijsttafel kun je je hier inschrijven.)

Als je mee wil doen aan de wedstrijd en de rijsttafel, schrijf je dan voor beide in!

De wedstrijd en steigerborrel is gratis, de rijsttafel inclusief drankjes 25 euro pp. (wordt ter plekke afgerekend).