8 uren van Het Y herleeft op 6 juli

Geplaatst op 05-05-2019  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Bob

Aankondiging van de 8 uren van het Y op 6 juli 2019

Op 6 juli doen we de traditie van de ‘8 uren van het Y’ herleven. Het evenement is een coproductie van alle commissies van de vereniging . Er is zelfs nog een oude wisselbeker, die voor één jaar aan de winnaar van de wedstrijd wordt uitgereikt.

De 8 uren van het Y is naast een zeilwedstrijd ook een gezelligheidswedstrijd, die tot doel heeft zoveel mogelijk Y-leden op dezelfde dag op het water te krijgen en elkaar tegen te komen. Uiteindelijk sluiten we het zeilevenement af met samen eten en drinken. We willen dan ook actief aanmoedigen dat mensen bij elkaar opstappen of samen zeilen.

De wedstrijd begint en eindigt bij Marken. Het doel is om (naar keuze) in 8, 6 of 4 uren een zo groot mogelijke afstand af te leggen via een zelf samen te stellen combinatie van ‘banen’ langs bestaande boeien op het Markermeer. Het wedstrijdreglement wordt binnenkort op de website gepubliceerd, maar alle schepen kunnen meedoen: we gebruiken voor het bepalen van de klassering van je boot de ‘SW rating’, waardoor we alle schepen goed kunnen vergelijken. De finish is voor alle schepen om 16:00 uur tussen boei GZ-6 – Gouwzee 6 – en de punt van de strekdam van Marken.

Voor diegenen die niet om 8 uur 's morgens starten is het vanuit Durgerdam prima te doen om op 6 juli naar de Gouwzee te varen en om 10:00 of 12:00 uur te starten! Alle deelnemers kunnen de vrijdag van te voren overnachten op Marken in de Y-haven. Het liggen is die dag gratis, evenals de zaterdagnacht vanwege de gezamenlijke maaltijd en het feest.

Zaterdagavond is er een mooi feest voor deelnemers op Marken (op het Y-land), met steigerborrel, maaltijd en levende muziek na het zeilen. Alle andere leden zijn ook welkom, vermeld dat s.v.p. duidelijk bij inschrijving onder 'opmerkingen'. Daar kun je ook aangeven of je graag met iemand anders wil meevaren, dan wel opstappers kunt gebruiken. De deelname aan het evenement van de 8 uren is gratis. Het feest, inclusief gezamenlijke maaltijd kost 25 euro per persoon, graag per iDeal te voldoen. (Veranderen kan later altijd nog).

photo-2019-01-07-14-42-50Er kunnen maximaal 40 schepen meedoen in verband met de capaciteit van de haven van Marken, dus schrijf je snel in op de website. Wel eerst even inloggen!