ALV 15 september

Geplaatst op 18-09-2017  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bob

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar soms is het wel degelijk nodig om vooruit te kijken. Dat hebben we inmiddels gedaan op de extra ledenvergadering van 15 september, met een opkomst van zo’n 45 leden. Daarin is besloten dit winterseizoen de C-D-steiger (middensteiger) te vervangen door drijvende steigers (kosten 92.000 euro). Net als de AB steigers afgelopen winter door een grote ploeg vrijwilligers o.l.v. Henk Keuch, onze havencommissaris. Door de inzet van vrijwilligers blijven de kosten beperkt tot het verzetten van de palen en het leveren van de steigerdelen door gespecialiseerde bedrijven, al het andere werk wordt in eigen beheer gedaan.

Maar de toekomst gaat verder dan komende winter. Daarom heeft het bestuur de ledenvergadering ook een tienjarenplan met een tienjarenraming (financieel) voorgelegd. Reden om een meerjarenplan te maken was om duidelijker zicht te krijgen op de (on)mogelijkheden van investeringen door de vereniging; op het moment zitten we nog ruim bij kas, maar kunnen we blijven investeren?

Voorop staat dat we willen houden wat we nu zijn: een actieve zeilvereniging, met 2 havens in eigen beheer, zo’n 450 leden, die soms samen (wedstrijd)zeilen maar elkaar vooral op de havens tegenkomen en daar actief gebruik van maken. Daarom hebben we ook geprobeerd 10 jaar vooruit te kijken, naar de kosten van onderhoud en ‘vervangingsinvesteringen’. Dat is nu ook in de ‘meerjarenraming’ opgeschreven: dat is niet meer en niet minder dan een uitgangspunt voor toekomstige besturen: over daadwerkelijke uitgaven wordt nog steeds elk jaar in november op de ALV bij het behandelen van de begroting beslist.

De vergaderung heeft het meerjarenplan met algemene stemmen aangenomen.

Meer nieuws hierover in het komende nummer van het Y-journaal!