Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

ALV 22 maart: Aankoop Larissa goedgekeurd en Cobie Fransen erelid!

Geplaatst op 31-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Vrijdag 22 maart 2024 hield Het Y haar 139e voorjaarsvergadering, die met ruim vijftig aanwezigen (en 23 afmelders) goed bezocht was.

  1. Voorzitter Bob van der Winden opende om 20:00 de vergadering als vanouds met een passend zeemansgezegde.
    Voor het eerst in langere tijd waren er geen overledenen te herdenken.

  2. Agenda en notulen van 18 november 2023 werden ongewijzigd goedgekeurd.

  3. Bob lichtte het financieel jaarverslag toe. Het voorstel om kleine investeringen direct af te schrijven werd aangenomen.

  4. Hans Knapper deed namens de kascommissie verslag, de jaarrekening werd goedgekeurd, en bestuur en penningmeester eervol gedetacheerd. Het bestuur kon zich geheel vinden in de verbeterpunten van de commissie mbt elektronisch betalen en zegde toe dit jaar actie te ondernemen.

  5. Anneke Jochemsen lichtte het duurzame en toekomstgerichte meerjarenplan toe. Na een korte discussie omtrent de balans werd dit (met voorgenomen investeringen in Marken én Durgerdam) aangenomen.

  6. Frank London, die aanblijft als havencommissaris Marken, lichtte enkele kleiner punten toe, én dat hoogstwaarschijnlijk a.s. winter in opdracht van Rijkswaterstaat de middensteiger wordt vervangen.

  7. Ger Langhout, havencommissaris Durgerdam, besprak het baggerwerk dat bijna klaar is, en keek vooruit naar de overige voorgenomen werkzaamheden. Op zijn verzoek trok de vergadering € 9.000 extra uit voor drie vingersteigers.

  8. Met algemene stemmen besloot de ALV tot aankoop van het tweede toerjacht Larissa voor € 2.900, en voteerde € 1.000 voor enkele aanpassingen. Met dank aan de aanbieders Stef en Margriet, en aan Egbert, Jonathan, Michiel en Milena die de Larissa onder hun hoede nemen.

  9. Bestuurswijzigingen: Er waren geen tegenkandidaten, dus Anneke Jochemsen stapt over naar het penningmeesterschap, Sigrun Jording gaat optreden als tweede penningmeester en Hugo Kroeze als tweede secretaris.

  10. Na elf jaren trouwe dienst is Cobie Fransen afgetreden als penningmeester; het voorstel van het bestuur om haar tot het eerste vrouwelijke erelid in 139 jaar te benoemen werd bij acclamatie aanvaardt.
    Cobie ontving behalve vele waarderende woorden het speldje, de vlag, een aandenken aan de goede oude Hallberg Rassy en een bos duurzame tulpen.

  11. De verslagen van het secretariaat en de commissies werden zonder vragen voor kennisgeving aangenomen.

  12. Nadat Peter de Bois zijn waardering uitte over de gang van zaken bij de vereniging in de afgelopen jaren, ging de bar om 21:45 open; het bleef nog lang gezellig.Cobie Fransen