Dinsdagavondwedstrijden: spannend tot en met het laatste rak

Geplaatst op 23-08-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Joop van Rijn

img-20170516-194045-edit

Na de zomerstop zijn de Dinsdagavondwedstrijden toe aan de tweede helft van dit seizoen. Hoewel er al veel meer dan de helft van de wedstrijden is gevaren, zal de ontknoping pas tijdens de laatste wedstrijden plaatsvinden. De spanning blijft dus tot het laatste rak bestaan!

Het lijkt er gelukkig op dat het welig tierende fonteingras – dat vooral de laatste vijf wedstrijden voor de zomerstop veel roet in het eten gooide – een stuk minder is geworden. Dat rottige wier is een behoorlijke spelbreker waar we ons ernstig zorgen over maken voor de komende jaren.

Klassement
Wat het klassement betreft is er nog van alles mogelijk. In de ORC zal het vooral gaan tussen de Grote Gemene Deler, de Quinto en de Marilene. Saillant detail is dat laatstgenoemden nu met evenveel punten de ranglijst aanvoeren.

In de SW lijkt de eerste plaats bijna niet meer te kunnen ontgaan aan de Matissa die een voorsprong van zo'n twintig punten heeft opgebouwd. Voor de tweede plaats moeten de Juffrouw Jannie en het Scheurijzer nog even aan de bak. Maar onderschat ook de Rosamar niet die wellicht nog met een goede eindsprint deze twee boten in verlegenheid kan brengen.

Kortom: we gaan er nog een paar dinsdagavonden vol tegen aan met spanning op het water en ontspanning naderhand in ons oergezellige clubschip!

Joop van Rijn

PS: Een keertje meevaren? Er is altijd wel een schip dat plaats heeft voor een extra bemanningslid. Wees welkom!

Foto: Meike Baretta