Drie maal feest op 7 april

Geplaatst op 07-04-2019  -  Categorie: Evenementen / activiteiten  -  Auteur: Henk Dessens

Het was drie maal feest in Durgerdam op zondagmiddag 7 april. Meer dan 100 leden van ZV Het Y waren gekomen om de opening van het zeilseizoen 2019 te vieren. Uitgerekend vandaag registreerde het KNMI in De Bilt de eerste warme dag van het jaar, met 20 graden Celsius. De koele drankjes vonden dan ook grif aftrek. Maar er was ook erwtensoep, omdat vandaag de laatste wedstrijd was verzeild van het winterseizoen 2018-2019. Onder de inspirerende leiding van Joop van Rijn en Hans Knapper werden de prijzen uitgereikt.

hans-knapper-prijsuitreiking-winterwedstrijden-7-april-2019-foto-henk-dessensAls klap op de vuurpijl opende stadsdeelbestuurder Saskia Groenewoud, ingeleid door onze voorzitter Frank London, om 16.30 officieel maar feestelijk de totaal vernieuwde ark met het nieuwe kantoor van Rik Zwaneveld en de compleet nieuwe sanitaire voorzieningen.

frank-london-en-saskia-groenewoud-opening-7-april-2019-foto-henk-dessens

Dit grote renovatieproject, uitgevoerd door tientallen vrijwilligers van onze vereniging en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, vloeit voort uit  het meerjarenproject ‘Het Y dat ben jij’. We zijn allemaal veel dank verschuldigd aan de Bouwploeg en de tientallen vrijwilligers, die dag na dag en avond aan avond gebuffeld hebben bij het slopen van het oude interieur en het ontwerpen en bouwen van het kantoor, de toiletten, douches en wasruimte. Hiermee de vereniging qua voorzieningen werkelijk een enorme kwaliteitssprong voorwaarts gemaakt.

Na het officiële gedeelte stond in de clubark een tafel met heerlijke hapjes klaar en konden we nog lang nieuwtjes en plannen uitwisselen voor het zeilseizoen 2019.

Veel dank gaat ook uit naar de Evenementencommissie, de Barcommissie en de Wedstrijdcommissie die deze middag hadden voorbereid en georganiseerd.