Herfst havenwerkdag Marken

Geplaatst op 24-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bouke

photo-2019-10-21-15-56-52Op zaterdag 19 oktober vierden wij de traditionele havenwerkdag met de Markers. Onno, Chris, Hans, Rob, Bob, Lex, Gert, Clariet, Aleid, Jos plus HCM (Havencomissaris Marken) waren present. Een grote delegatie voor weinig werk, maar zo kun je het allemaal zorgvuldig aanpakken. Gert had een bestelbusje bij zich om de vervallen kist op het eiland, inclusief inhoud en losliggende troep af te voeren. Hij had een deadline gesteld dat alles om 12.00 uur ingeladen moest zijn i.v.m. andere besognes. Daar schrok de werkploeg zo van dat om 11.00 die klus reeds geklaard was. Zo zie je maar wat een dreigement allemaal niet voor effect kan hebben.

photo-2019-10-21-15-56-15De tweede klus was het aanleggen van een nog ontbrekend stopcontact voor box 23B. Voor een steigercontactdoos was gezorgd, maar er ontbrak nog wat aansluitmateriaal. Een delegatie van 2 man werd afgevaardigd naar Durgerdam om daar voor te zorgen. Onderwijl was er een sleuf gegraven voor de grondkabel. Tja, toen was het toch echt tijd voor de lunch, traditiegetrouw geserveerd door Piet en Liesbeth van de WSV. Soep, broodjes, haring, koffie, jus d’orange – het kon niet op. Na de lunch konden dus 7 man zich geheel en al concentreren op het aansluiten van de grondkabel in de kast, inclusief meter. Chris excelleerde als spanningzoeker met blote handen en dat lukte wonderwel. Hulde Chris! Zaakje weer dicht en klaar waren we. De dames hadden onderwijl Piet’s havenkantoor en de directe omgeving gekuist. 

photo-2019-10-21-15-56-50Tijdens de nazit/evaluatie alles nog even doorgenomen: we waren zeer tevreden met de volbrachte werkzaamheden. Ter sprake kwam, onder andere een 3ewatertappunt op de steiger. Maar dat is voor de volgende havenwerkdag. Uiteindelijk nog net voor het sluiten van de evaluatie, het was al donker, werd de mogelijkheid geopperd tot het promoveren van een leegstaande woonboot in Amsterdam tot een clubschip voor Marken. Een wat? Jawel, een Clubschip voor Marken. Een lid heeft connecties in de woonbotenscene in Amsterdam en doet een eerste verkenning. Maar daarover later meer.

Bouke Blijdesteijn HCM