Het is weer PAMPUSREGATTA op 6,7 en 8 september!

Geplaatst op 25-08-2019  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Hans-Bob

Dit jaar wordt de Pampus Regatta op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 gevaren. Net als voorgaande jaren zijn er op zaterdag up- en downwind races en op zondag (middel)lange banen.

De wedstrijden zullen ook komend jaar in de zandwinput onder forteiland Pampus worden gevaren. Hier is het diep genoeg zodat wier geen kans maakt. “Dat is ons vorig jaar goed bevallen en ook gezien de positieve reacties van de deelnemers is het logisch om terug te keren naar dit gebied”, aldus de organisatie.

Of de zondag één lange baan of twee keer een middellange baan wordt gevaren is afhankelijk van de actuele wiergroei. “Als de route naar Volendam vrij is, zullen we één lange baan varen van circa 25 mijl. Is er nog veel wier dan worden het twee middellange races in de zandwinput.”

De organiserende verenigingen R&ZV Naarden, WSV Flevomare en Zeilvereniging Het Y nodigen jou uit voor de leukste regatta van het jaar. Inschrijven kan hier.

Iedereen kan mee doen met deze gezellige laagdrempelige zeilwedstrijd. - mocht je toch een excuus gevonden hebben om niet mee te doen, dan moet je natuurlijk wel op de zaterdagavond naar het gezellige feest met  swingende live band in ons clubschip komen.

Veel vrijwilligers helpen mee , om dit zeilevenement te organiseren. Het gehele barrooster is alweer goed bezet, maar er wordt nog gezocht naar mensen voor op start en finish-schepen.

Wil je van dichtbij meemaken, hoe zo’n professioneel georganiseerde zeilwedstrijd er aan toe gaat meld je dan aan bij Sjoerd Ooms of Karim Kat.  

Er is ook nog ruimte voor sponsors. Wil je je bedrijf op sympathieke manier promoten, wordt dan voor een bescheiden bedrag sponsor van de Pampus Regatta 2019.

Alle informatie op www.pampusregatta.nl