Inzameling reddingsvesten voor Suriname

Geplaatst op 04-02-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

Vorige maand werden wij benaderd door Pascal Blekendaal van de Vereniging Aaneen, een vereniging die zich inzet voor minderbedeelde mensen in Suriname. Dit jaar heet hun project 'water en vuur', en voor water komen ze natuurlijk bij ons. De aanleiding daarvoor is een tragisch boot ongeluk (met een korjaal), eind vorig jaar gebeurd in Suriname, waarbij veel slachtoffers vielen waaronder kinderen. De enige overlevenden droegen een reddingsvest.

aaneen-korjaal

Deze korjalen worden dagelijks gebruikt om via de rivier van a naar b te komen, openbaar vervoer dus.

Aaneen is nu begonnen met een aktie om zoveel mogelijk reddingsvesten (de zgn. 'vastestof reddingvesten' dus niet de zelf opblazende) te verzamelen en te doneren aan bij het vervoer betrokkenen in Suriname.

Heeft u dus nog vesten liggen die u niet meer gebruikt (oud of nieuw, groot of klein) lever ze dan in Durgerdam in bij de havenmeester, op marken bij Bob van der Winden (na 7 april weer in box 20, Windroos). Pascal verzorgt via Aaneen het transport naar Suriname.

U kunt Pascal ook bereiken op telefoonnummer 0646806479 voor eventuele vragen, suggesties of ideeën. Hij hoopt samen met watersportverenigingen heel veel reddingsvesten op te halen.

aaneen