Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

J22 (Jabbadabbadoo) en kleine zeilbootjes weer te leen

Geplaatst op 01-05-2020  -  Categorie: Algemeen

Op aangeven van de schepencommissie heeft het bestuur op 30 april — gezien de beperkte verlichting van de anti-corona maatregelen — besloten dat er weer met de J22, Jabbadabbadoo, gevaren mag worden. De boot is vanaf 1 mei te leen voor leden tegen een kleine vergoeding: een uitkomst wellicht ook voor die leden die hun boot nog niet uit de winterberging krijgen!

Natuurlijk moet nog steeds rekening gehouden worden met de Coronarichtlijnen van het RIVM (1,5m afstand) en daarom is besloten dat alleen gezinsleden met elkaar mogen varen. De boot is ALLEEN  te lenen via de website (zie https://www.zvhety.nl/reserveringen/reserveringen2 - wel eerst even inloggen!). Dit om onnodig contact op de haven te voorkomen. Verdere informatie over de huur en het optuigen staat op de website: de zeilgarderobe van de J22 Jabbadabadoo ligt in de boot. Rik Zwaneveld, onze havenmeester, houdt voorlopig op e.e.a. toezicht. 

Ook de kleine zeilbootjes (twee Lasers, twee open BICs en twee Optimisten) kunnen weer gebruikt worden. Hiervoor geldt hetzelfde: daarmee mag je alleen of met gezinsleden gaan varen en verder moet je met iedereen 1,5m afstand houden. Om die reden ook liggen de zeilen in de dekschuit ‘het Y-tje’ om onnodig lastig vallen van de havenmeester te voorkomen. Ook reserveren via de website.

De schepencommissie besteedt binnenkort meer aandacht aan het lenen van de verenigingsboten.