Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

J22'sdoen mee aan open kampioenschappen

Geplaatst op 05-10-2021  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Bart van Ee

Binnen de commissie verenigingsschepen en de jeugdcommissie kwam het idee op om met onze twee J/22's mee te doen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen in Medemblik (Allianz Regatta).

Het was even slikken, want de concurrentie was moordend. Ze werden 9e en 11e, een mooi resultaat, dat smaakt naar meer! Bart van Ee schrijft hierover:

'Dit jaar mocht ik vanuit Het Y mee varen met de Allianz Regatta, het ONK J/22. Mijn eerste wedstrijden in een eenheidsklasse! De eerste dag was de Juffrouw Jannie met Arjen Veltheer als eerste het water op om nog even in te varen.photo-2021-10-10-21-32-33 Door weinig wind werd de wedstrijd lang uitgesteld maar rond een uur of 17:00 mochten we toch starten. De eerste start deden we het goed maar verloren veel op het aan-de-windse rak wat later een terugkerend probleem bleef. Mijn verwachting dat we ergens in het midden van het veld mee konden varen is inmiddels wel bijgesteld.
Ook voor zondag was weinig wind voorspeld en duurde het lang voor we konden starten.

Ik heb zin om aankomend seizoen aan de slag te gaan om een leuk J/22-team neer te zetten en te trainen. Als iemand wil aan sluiten mag je je bij mij aanmelden. Ook voor organisatieondersteuning of met een auto met trekhaak!

Bart van Ee