Joop van Rijn nieuw lid van verdienste

Geplaatst op 03-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: bob

Dit jaar stelde het bestuur de ALV op 15 november voor om ‘de stille krachten’ in de vereniging een keer goed in het zonnetje te zetten. De ALV ging daarmee applaudisserend, dus ‘bij acclamatie’ akkoord met de benoeming van Joop van Rijn tot lid van verdienste.

Voorzitter Frank London: "Net als de Paul Niemanprijs een prijs is voor een gewoon lid dat een bijzondere prestatie heeft verricht, is het erelidmaatschap of het lidmaatschap van verdienste dat ook. De vraag is of je iemand dan überhaupt nog wel een 'gewoon lid' kan noemen? Nee dus, in elk geval de verdiensten van Joop voor de vereniging vallen veel meer met de categorie 'buitengewoon' te omschrijven! 

Iemand die je echt altijd tegenkomt als je in Durgerdam bent, die dan altijd met het organiseren van iets bezig is, die zeer actief aan wedstrijden deelneemt maar ook nauw betrokken is bij de organisatie daarvan, die daarnaast helpt met allerlei onderhoud (hij kan slopen als de beste!), bouw van het zonnedek enzovoort, enzovoort. Hij is mede’uitvinder' van de familieweekenden, inmiddels verbreed tot ‘clubwekenden’ waar iedereen in een ongedwongen sfeer op de haven haar of zijn ‘ding doet’, en die kans ziet ook nog zijn eigen familie actief mee te laten doen (zijn vrouw en kinderen zijn alledrie lid, en Sanne was zelfs het eerste jeugdlid, dat ervoor koos zelf ook img-8852seniorlid te worden (en ook alweer actief is in de vereniging!).
Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, en daarbuiten is Joop van Rijn ook een aardige kerel. We hebben het nog eens teruggezocht in de annalen van de vereniging en ja hoor: al in 2004 kreeg Joop de Paul Niemanprijs met als vermelding 'Aan Joop van Rijn, een zeer actief wedstrijdzeiler met een roemrucht verleden, verricht veel werk in het bijzonder voor de wedstrijdcommissie, Joop doet veel en klaagt nooit’. En zo is het!"

Onlangs heeft Joop een (stukje van) het stokje overgedragen aan Karim, die nu de clubwedstrijden organiseert. We zijn natuurlijk nog lang niet van Joop af: "Ik vind het een hele eer, maar ik doe het gewoon omdat ik het leuk vind! En dat blijf ik voorlopig nog wel even vinden." was zijn antwoord.