Ý-journaal-nieuwsbrief-2017-1

Geplaatst op 17-01-2017  -  Categorie: Algemeen

\"Website_banner\" 

 

Y-journaal - Nieuwsbrief  

2017 - No. 1  

 

ACTUEEL

Nieuwe steigers

De eerste nieuwe (drijvende) steigers liggen in onze haven! Er wordt heel hard gewerkt door het bouwteam onder leiding van onze havencommissaris Henk Keuch. Het clubschip is weer bereikbaar en komende activiteiten (cursus vaarbewijs, boekenavond) kunnen gewoon in de club-ark plaatsvinden. Voor het begin van het zomerseizoen zullen alle werkzaamheden zijn afgerond.

Met het oude materiaal wordt een mooie uitbreiding van de jollensteiger gerealiseerd. Vooral daar kunnen ze nog een hoop handjes gebruiken: overleg even met Joop van Rijn (njirnavpooj.[antispam].@gmail.com).

 

Winterboekenavond en Vendée-Globe: Donderdagavond  2 februari

In deze dubbellezing staan pilots (almanakken) en de Vendée Globe centraal. De avond wordt ingeleid door onze eigen Klaas Jan Hoeve (van L.J. Harri, nautische boekwinkel in de Amsterdamse Schreierstoren). Clemens Kok of René Vleut vertellen over hun vaargidsen.

Vendée Globe: Fotograaf Klaas Wiersma volgt de Vendée Globe op de voet en vertelt over de aankomst van de schepen, alles ondersteund met beeld en geluid (en uiteraard beantwoord hij ook vragen). bar is open tot in de kleine uurtjes.

 

HAVENS

Toewijzingen wachtlijst en nieuwe havenindeling

Aan het eind van elk jaar krijgt een aantal Y-leden een leuk telefoontje: na jaren op de wachtlijst te hebben gestaan, krijgen ze een ligplaats toegewezen. Deze recente toewijzingen én de nieuwe havenindeling na de vernieuwing van de steigers in Durgerdam, staan nu online.

Het bestuur heeft hier de afgelopen tijd enkele vragen over gehad: het is belangrijk dat alle leden die op de wachtlijst staan zich elk jaar opnieuw voor 15 november opgeven (en dat kan al vanaf december/januari)! Daarbij worden eventueel verdiende bonusjaren voor vrijwilligerswerk ook toegekend per 15 november (als de wachtlijst definitief is). In het verleden kregen regelmatig leden een plek toegewezen die daar toch geen behoefte aan hadden. Daarom moet iedereen die op de wachtlijst wil, zich elk jaar opnieuw inschrijven. Op de website lees je meer over de reglementen van de wachtlijst.

 

WEDSTRIJDEN

Dinsdagavondwedstrijden

In het recente Y-journaal is een foutje geslopen: de eerste Dinsdagavondwedstrijd vindt plaats op 9 mei 2017 (en dus niet op 19 mei). Hier vind je alle correcte data.

 

EVENEMENTEN

Cursus vaarbewijs

Op verzoek van vele leden (blijkens de enquête ‘Het Y dat ben jij’), worden er weer diverse bijspijkercursussen georganiseerd door de evenementencommissie. Dit jaar een cursus vaarbewijs op 19 januari (studiewijzer) en 23 februari (proefexamens). Er zijn nog enkele plaatsen vrij, opgeven kan via de website.

 

Zout! vaart weer naar Lowestoft
ZOUT! gaan weer van start. Dit jaar varen we met Pinksteren naar Lowestoft samen met de Vereniging van Toerzeilers. De start is op de donderdag voor Pinksteren. Zie www.smallshipsrace.nl voor meer informatie. Inschrijven kan vanaf nu. Op 3 maart is een voorbereidingsavond waarop ervaren ZOUT!-vaarders hun kennis en ervaring delen. Michel Molsberger en Willem Melching zullen in elk geval een presentatie geven.

 

BESTUUR

Nieuwjaarsborrel

Gisteren vond de nieuwjaarsborrel plaats in de kantine van de Durgerdammer voetballers. Meer dan 120 leden kwamen elkaar een goed zeiljaar wensen. Onze (in maart aftredende) voorzitter Gerrit van Empel hield zijn laatste nieuwjaarsspeech en gaf vast een goeie zet aan zijn opvolger!

 

ALV op 17 maart

De eerstkomende (132e) voorjaars ledenvergadering van Het Y is op vrijdag 17 maart. Uiterlijk 1 maart ontvangen alle leden van het bestuur het vergaderboekje, maar nu voor het eerst digitaal. Leden van wie het emailadres niet bekend is, krijgen het boekje per post toegestuurd.

 

BTW en tarieven 2017

De nieuwe tarieven voor 2017 (vastgesteld in de ALV van november 2016) staan hier online. Sinds 1 januari 2017 is onze zeilvereniging niet meer btw-plichtig, dus alle tarieven zijn consumentenprijzen (en onafhankelijk van btw).

 

KOPIJ VOOR HET Y-JOURNAAL

Rond 1 maart kun je weer een nieuw Y Journaal op de deurmat verwachten. Al je stoere zeilverhalen, prachtige foto’s of verenigingszaken die Y-leden moeten of willen weten, kunt aan de redactie e-mailen via laanruojy.[antispam].@zvhety.nl. De deadline voor dit nummer is 1 februari. Hier lees je hoe je kopij het best kunt aanleveren.

 

 

\"page1image18832\"