Kees den Hollander krijgt Paul Niemanprijs

Geplaatst op 27-03-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

Op de afgelopen Algemene Ledenvergadering kreeg Kees den Hollander de Paul Niemanprijs.

De Paul Niemanprijs wordt jaarlijks door het bestuur toegekend aan leden die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging. Kees was tussen 2008 en 2013 Havencommissaris voor Enkhuizen en bestuurslid. Eind 2010 ging hij ook aan het werk in de webcommissie en halverwege 2011 nam hij het voorzitterschap over. Sinds die tijd is er veel tot stand gebracht: De webcommissie (verder bestaande uit Mendel Stecher, Marc Stotijn en Jeroen Hoogeveen) zorgt voor onze website (zowel technisch als het inhoudelijk up-to-date houden) vaak in samenwerking met de betreffende commissies, bestuur, etc. maar ook voor het minder zichtbare systeembeheer. In de loop der jaren is de website opgezet en later weer gemigreerd naar de huidige vorm en hebben we met onze hele ledenadministratie, havenbeheer, facturering, etc. etc. één compleet administratiesysteem, dat door Kees wordt beheerd,

Dat is een klus, die qua inspanning minstens vergelijkbaar is met een bestuurslidmaatschap, en die hij - soms letterlijk dag en nacht - met grote precisie en vasthoudendheid uitvoert. Het bestuur vond dat deze jarenlange inspanning, die vooral achter de schermen verricht wordt (je merkt er pas iets van als het mis gaat, en dat is bij onze vereniging zeer zelden!) het meer dan verdiende om beloond te worden.

paul-niemanprijsDe Paul Niemanprijs is genoemd naar een van de legendarische voorzitters van ZVhetY: tijdens zijn voorzitterschap verhuisde de vereniging van de omgeving van het Shell-terrein (nu Amsterdam Toren) naar Durgerdam. Nieman was om meerder redenen legendarisch (al heeft dat natuurlijk niets met de latere laureaten te maken); in het jubileumboek 'Zout en Zoet' (ook digitaal te vinden op onze Leestafel (onder Stamtafel op deze website) lezen we op pag. 31:"Mensen uit die begintijd die opvielen? Nou Paul Nieman bijvoorbeeld. Ja, waar die prijs naar genoemd is. Die had een zeilsloep. Zijn vrouw had een dure hoedenzaak in de Leidsestraat, maar die kwam zelden mee. Hij was een echte Don Juan, een machtige man. Die heeft heel wat liefjes in zijn boot een eindje mee uit varen genomen."

De Paul Niemanprijs wordt al weer vanaf 1961 uitgereikt en tot de winnaars behoren veel ook nu nog bekende leden van de vereniging. In dit illustere gezelschap is Kees  volkomen op zijn plek.

Binnenkort meer op de website over de geschiedenis van deze prijs.