Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Langdurige '6 uren' op 3 juli

Geplaatst op 09-07-2021  -  Categorie: Evenementen / activiteiten  -  Auteur: Bob

Op 3 juli voeren 26 schepen uit vanuit Durgerdam of Marken voor de '6 uren'... die voor 12 ervan overigens beduidend langer duurden dan dat: zij finishten (ver) na de toegestane tijd...

Deze 'toerwedstrijd' is altijd een mooie gelegenheid om elkaar weer eens op het water en het 'Y-land van Marken' tegen te komen, en zo gebeurde...

228-uurs-t-y-finish228-uurs-t-y-eten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al werden er door 14 deelnemers daadwerkelijk tussen de 14 en bijna 30 mijl gezeild in die zes uren, waarna op basis van de SW rating bleek dat de Mantissa met Karim Kat als schipper de trofee mee naar huis mocht nemen (26,6 gecorrigeerde mijlen), op de mijl gevolgd door Twirre Boogaard (in de Jabadabadoo!) en Boris Korlaar met de Wahoo. De volledige uitslag vindt u hier.

Zoals bekend is het belangrijkste in deze toerwedstrijd om op tijd voor de borrel en het eten aanwezig te zijn, en dat barstte met bijna 90 feestgangers los om 5 uur, en duurde tot zonsondergang. Hierbij een kleine fotoimpressie (foto's Corrie Oudhoff en Clariet Kok).

Met grote dank aan iedereen die spontaan hielp bij de opbouw en weer afbraak van de tenten; Bertus (van de Verkeerde Wereld) en zijn staf voor de catering; de wedstrijdcommissie (Onno, Frank, Karim en de gehele bemanning van het finishschip); Emanuel en Joop (evenementencommissie voor de muziek) en Gerrit, Frank en Hans voor de hulp bij de organisatie.

Bob

228-uurs-t-y-zononder228-uurs-t-y-uitslag