Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Let op je schip bij hoog water in de haven!

Geplaatst op 06-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

Een maand geleden stond het water extreem laag, vorige week (de '1 april vloed te Durgerdam') juist weer extreem hoog. Voor de liefhebbers: dat is op- en afwaaing van het water in het Markermeer afhankelijk van de windrichting en windkracht (eventueel gecombineerd met de verhoging van de waterstand naar zomerpeil).

In de haven ging het meeste goed, maar niet alles: de havenploeg (en onze havenmeester Rik) hadden hun handen vol aan doorgeschavielde landvasten, schepen die onder of juist deels bovenop de steigers terecht kwamen, en zelfs een schip dat niet vastlag (op de steiger) dat total loss van de strekdam aan de IJburgkant gehaald moest worden.

photo-2022-04-04-20-00-19 2Het bestuur wijst er nog eens op, dat leden in de haven hun schepen daar voor eigen risico hebben liggen; wij doen er alles aan om schade te voorkomen, dan wel snel te verhelpen, maar het blijft je eigen verantwoordelijkheid!

Het bevreemdt ons dan ook te moeten constateren, dat sommige leden pas enkele dagen na een zeer zware storm een keer laconiek opbellen 'of het allemaal ok is met hun schip'... Het leed is dan natuurlijk al geschied - en met storm kunnen we extra handen in de haven goed gebruiken...

Foto: Arjen Veltheer