Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Lustrumfeest afgelast, kleinschalige activiteiten gaan door

Geplaatst op 31-08-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

Vanwege het weer oplaaien van besmettingen door het coronavirus (zeker in Amsterdam e.o.) heeft het bestuur in de vergadering van 24 augustus besloten nu ook alle grootschalige evenementen van de vereniging voor dit jaar te annuleren.

De GG&GD van Amsterdam concludeert dat met name grotere feesten en bijeenkomsten debet zijn aan de toenemende verspreiding van het virus, en die conclusie heeft het bestuur meegenomen in de beslissing.
Voor ZV HetY betekent het dat de gehele lustrumviering (135 jarig bestaan) van dit jaar niet doorgaat (inclusief de lustrumdag op 27 september) en het dit jaar bij het inmidels per post verspreide lustrumboek blijft.
Ook de ‘6 uren van Het Y’ gaan dit jaar definitief niet door en de ‘Tocht per haven Marken’ (van 19 september) is eveneens geannuleerd.
De Pampus regatta (5 en 6 september) is verplaatst naar Marina Muiderzand, waar veel meer ruimte is dan in Durgerdam. Het evenement heeft dit jaar geen walprogramma. De jeugdzeillessen gaan dit jaar niet door.
Dit alles is natuurlijk behoorlijk balen: ZV HetY is niet alleen een vereniging met twee havens maar ook en vooral een grote groep zeilers die samen activiteiten willen ontplooien.

Daarom zetten wij alles op alles om kleinere activiteiten wel door te laten gaan. We willen zelfs graag meer alternatieve activiteiten organiseren. Wij roepen alle leden op om hierover met ons mee te denken.
Om te beginnen heeft de wedstrijdcommissie al enige tijd geleden het ‘rondje Pampus’ bedacht, dat je individueel of in kleine groep kan zeilen: https://www.zvhety.nl/wedstrijden/rondje-pampus (wel eerst inloggen op de website!). Ook de dinsdagavondwedstrijden (waar gemiddeld 10-15 boten aan mee doen) starten weer vanaf 1 september.
De evenementencommissie organiseert enkele nieuwe evenementen voor een beperkt aantal leden (er kunnen maximaal twintig leden in het clubschip, met de tent op de steiger mee maximaal dertig).
In elk geval gaat het visbakken (dit jaar door Heino de Jong en Joop van Rijn) door op 18 oktober: er wordt al hard gewerkt aan een vorm op 1,5 meter afstand.
Het bestuur zoekt ondertussen naar mogelijkheden om kleinere verenigingsactiviteiten goed (d.w.z. op 1,5 meter afstand) te organiseren: het commissiepalaver op 8 september, de kennismaking voor nieuwe leden op 21 en 28 september gaan in elk geval door, in aangepaste vorm. Ook over een aanpassing van de ALV op 20 november denken we na.
Het is niet anders moeten we constateren, laten we er samen het beste van maken!

Namens het bestuur,
Anneke  Jochemsen en Bob van der Winden