Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Maaien Markermeer en Buiten-IJ kan beginnen!

Geplaatst op 19-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

Afgelopen week heeft de Stichting SMWIJM (prachtige naam...: Stichting maaien waterplanten IJmeer Markermeer) opdracht gegeven voor het maaien van ruim 700 hectare waterplanten op het IJmeer en Markermeer. Een forse toename ten opzichte van 2019. Vanaf eind juni mag er gestart worden met het maaien, exacte startdatum is afhankelijk van de bloei van het fonteinkruid de komende weken en meldingen van overlast. De te maaien gebieden zijn dit jaar vooral vastgesteld met het oog op recreanten nu zeilwedstrijden in de periode dat de planten overlast veroorzaken niet mogen plaatsvinden. Gemeentes Almere, Gooise Meren, Edam-Volendam, Waterland en Hoorn en Provincies Noord Holland en Flevoland hebben ook dit jaar budget beschikbaar gesteld, en ook Gemeente Amsterdam draagt dit jaar bij aan het maaien van de waterplanten.

Voor Het Y is het goede nieuws, dat behalve de vaargeul ook een groot deel van de baai voor het Y wordt gemaaid, vooral tbv kleine boten en jeugdlessen. Zie het kaartje.Ook in de Gouwzee en ten noorden van Marken wordt weer gemaaid.

'Onze' Ben Meijer heeft daar niet weinig aan bijgedragen door zijn consequente lobby bij de gemeente Amsterdam, samen met de vereniging van IJburg, die ook een gebied 'voor de deur' gemaaid krijgen (zie kaartje). Hulde!

photo-2020-06-14-18-06-03

 Gebied 4 is voor onze haven in Durgerdam, langs de vaargeul (een breed gebied).