Marken, 17 juni

Geplaatst op 23-06-2017  -  Categorie: Evenementen / activiteiten  -  Auteur: Joop

De tocht naar Marken

 

Dit inmiddels klassieke evenement is vanuit Durgerdam bezocht met 11 boten. De Marker Y leden waren uiteraard goed vertegenwoordigd, zodat we in totaal met 46 mensen (Y leden en aanhang) op de borrel en het avond buffet zijn aangevallen, net als vorig jaar.

img-5320

Zo bescheiden de wind, zo gul de zon. De tent, vrijdagavond opgezet door 4 vrijwilligers van het eerste uur, die grote stormvaste tent heeft vooral als schaduwplek dienst gedaan.

Fijne sfeer, wat netwerken hier en daar en vooral genieten van het goed verzorgd Italiaans buffet. Warm weer maakt dorstig en ook daarin is voorzien. Het was nog lang onrustig op ons schier-Y-landje.

Na een ontbijt op eigen kiel is er door twee teams deelgenomen aan een op Marken uitgezette Puzzeltocht. Een route langs een aantal ‘best kept secrets’. En ook nu weer een felle competitie, men wil winnen!

Het meest lastige geheim misschien wel hoe je een handheld GPS hanteert bij het zoeken naar coördinaten. Daaraan zijn namelijk de opdrachten gekoppeld. “Kijk die mannen, hoe moet dat nou op de boot als de rest van de apparatuur is uitgevallen?” Een steekje onder water in de hitte van de strijd.

O ja, nog een knipje in de Y pas bij Piet Roos.

Voor herhaling vatbaar? Zeker, dat is vastgesteld tijdens het afsluitende koffiemoment in de Taanketel.

Voor de meeste Durgerdammers aansluitend de aftocht door het fonteinkruid over de windluwe Gouwzee.

Marken Y leden: dank voor de gastvrijheid, en ook volgend jaar welkom!

Namens de evenementen cie: Joop van der Meer