Marker Wadden verboden gebied

Geplaatst op 04-04-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jan Verjaal

Van Boskalis kregen wij de volgende aankondiging:

Hierbij willen wij u informeren over het vaarverbod rond Marker Wadden, de eilandengroep in aanleg in het Markermeer. In opdracht van Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten voert Boskalis de aanleg van de Eerste Fase Marker Wadden uit.

Het is verboden om het gemarkeerde werkgebied in het Markermeer met vaartuigen in, uit of door te varen zonder ontheffing. Binnen het gemarkeerde gebied wordt met groot materieel gewerkt en zijn plaatselijk ondieptes aanwezig. Tot september 2018 geldt een vaarverbod voor het gebied waar wij aan het werk zijn. Het werkgebied waar het vaarverbod geldt is gemarkeerd met gele betonning met een algeheel vaarverbod als topteken. Zie ook het Verkeersbesluit zoals op 5 februari 2016 is gepubliceerd in de Staatscourant (jaargang 2016, Nr. 5298, RWSV2015-00007314).

De afgelopen winter is in het zuiden van de Marker Wadden een lange zanddam aangelegd waar komend broedseizoen vele vogels broeden. Dit is een kwetsbaar gebied waar het vaarverbod vanzelfsprekend ook geldt. Wij verzoeken u voor uw eigen veiligheid en de rust van de broedvogels dit vaarverbod in acht te nemen. Hartelijk dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van der Klooster Projectmanager Boskalis

vogelvlucht