Mysterie: wandelende palen op Marken!

Geplaatst op 01-10-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bouke Blijdesteijn

Eindelijk, na maanden soebatten, vragen, dreigen, vleien was het dan zover: de 2 verkeerd teruggeplaatste palen na het baggeren in april konden weer naar hun eigen plekje, zodat box 7 en 8 weer hun rechtmatige maten terug zouden krijgen.
marken-palen-copyDe Goad van Tijsterman kwam op woensdagmiddag 27.9 de haven binnen. Er werd afgesproken dat de Goad om 07.00 uur de volgende ochtend zou beginnen met het verplaatsen. Onno Klazinga en uw HCP spraken het werk samen door en trokken de schepen, die aan de te verplaatsen palen waren vastgemaakt, voldoende opzij om ruimte te maken, waarna een enorm scheepsberaad volgde, want daar waren ook onze voorzitter en de eigenaar van de VN 46 bij betrokken. Onze secretaris kwam ook even buurten, maar de indruk was dat hij meer in het geschonken bier dan in de technische zaken van het werk was geïnteresseerd. Een en ander resulteerde in ieder geval in een aardige bres in de biervoorraad en, ook niet onbelangrijk, in overeenstemming over hoe en wat.

De volgende ochtend om 06.45 togen Onno en ik naar de Goad, want de afspraak was dat we voor aanvang voorzien zouden worden van koffie. Zulks geschiedde en werd het werk met de Goad doorgesproken. Toen alles duidelijk was werd begonnen. Als toetje hadden we ook nog bedacht dat de extra paal bij box 7 verplaatst zou worden naar de overkant om een nieuwe box te creëren, et voila: box 23A was geboren. (hoe meer boxen, hoe belangrijker de HCP).

Uw HCP moest voordat het werk klaar was al weg wegens een dringende afspraak. Onno heeft naar alle tevredenheid het werk afgemaakt. Hij is dan ook met onmiddellijke ingang benoemd tot assistent-HCP.

Bouke Blijdesteijn Hoofd HCP