Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Orionis trainingen op donderdag in Durgerdam

Geplaatst op 22-05-2021  -  Categorie: Evenementen / activiteiten  -  Auteur: Sanne

Vanaf mei traint Orionis (de studentenzeilvereniging) op donderdagavond met de Y-lasers uit Durgerdam. Dat maakt deel uit van een steeds hechter wordende samenwerking tussen de twee verenigingen. Inmiddels zijn ook Orionis leden bij ons senior lid geworden.

Ze worden vanuit het Y. begeleid door Sanne van Rijn en Twirre Boogaard, en het varen met de lasers gaat ze goed af, zo blijkt uit dit bericht van Marit Verbeek van Orionis (en kandidaat-lid bij ons):

photo-2021-05-22-10-59-18

Doordeweekse donderdag + Orionen in lasers + veel wind = een topavond!
De lucht was grauw, het miezerde en de aantrekkende wind floot door de masten in de haven van Durgerdam. De meeste Orionen zaten behaaglijk binnen, maar acht fanatiekelingen hebben voluit gehangen, geplaneerd en elkaar eruit geloeft tijdens de alleereerste en zeer geslaagde editie van het laseren met de WedCie.
Na een aantal rondjes wennen aan de wind en de boten hebben we vier spannende up-down wedstrijdjes gevaren. De mensen in de pico’s konden niet op tegen de lasers, maar hebben met z’n tweeën in een boot wel veel gelachen. Zes mensen gingen onvrijwillig te water, iemand verloor zijn roer en één boot was bij nader inzien eigenlijk lek (d.w.z. we hadden vergeten de afsluitdop erin te doen - SvR), maar dat mocht de pret allemaal niet drukken. Na ruim twee uur op het water begon het alweer te schemeren en voeren we richting een warme douche. Vanuit de motorboot/het startschip maakte Twirre tussen het zeilen door nog wat vette foto's van deze geslaagde avond.