Pampusregatta 9 en 10 september

Geplaatst op 23-08-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hans Knapper
Beste Y-leden,
 
Op 9 en 10 september wordt weer vanuit onze haven in Durgerdam de Pampus Regatta gevaren. De leukste zeilwedstrijd van het seizoen. Door zijn laagdrempelig karakter is de Pampus Regatta niet alleen geschikt voor ervaren wedstrijd zeilers, maar ook bij uitstek geschikt voor de gelegenheids wedstrijdzeiler. 
 
Heb je  zin om je schip eens fors de sporen te geven, maar geen zin in gedoe met grote bemanning, spinnakers en ander snel tuigage, dan is varen in de grote SW-klasse van de Pampus Regatta helemaal iets voor jou.
b5f9ef8c-d634-460c-9c91-dd148b612983
 
Zaterdag varen we korte up and down banen en op de zondag een lange baan wedstrijd. Op zaterdag avond kan je voor een schappelijk bedrag meedoen met het BBQ-buffet in de haven en wat je helemaal niet wil missen is het feest op zaterdag avond in ons clubschip met een band, bier en veel sterke verhalen.
 
Gestreden wordt niet alleen om individuele prijzen, maar de organiserende verenigingen strijden ook om de Jan Arts Trofee. Het is natuurlijk wel duidelijk, in welk clubhuis deze trofee thuis hoort.
 
De laatste tijd horen we veel vervelende berichten over problemen met wier (fonteinkruid) op het Markermeer en rond Pampus. De organisatie van de Pampus Regatta houdt dit sterk in de gaten. Op het ogenblik lijkt het wier zo snel te verdwijnen dat het wier grotendeels verdwenen zal zijn tijdens het Pampusweekend. Mocht dit niet zo zijn, dan heeft de Pampus Regatta organisatie nog een plan B onder de pet om de wedstrijden wier-vrij te laten verlopen. 
 
Schrijf je dus nu in voor de Pampus Regatta via www.pampusregatta.nl
 
Ook als je niet meedoet met de wedstrijden, ben je natuurlijk van harte welkom in de haven in Durgerdam, om te genieten van feest en gezelligheid. Net zoals alle activiteiten van onze vereniging, wordt ook dit weekend weer mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor barwerkzaamheden. Heb je zin om mee te helpen aan dit gezellige weekend? Meld je dan aan via deze link.  
 
Graag zien we jullie op 9 en 10 september in Durgerdam!