Paul Niemanprijs 2018 naar Hans Knapper

Geplaatst op 18-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Kees / Bob

Op de ledenvergadering van november 2018 werd op voordracht van het bestuur de Paul Niemanprijs (elk jaar gaat die naar een zeer verdienstelijk lid) uitgereikt aan Hans Knapper door de laureaat van 2017, Kees den Hollander. Uit zijn lofrede:

'Na jaren een wat noodlijdend betsaan te hebben geleden heeft Hans de bar weer  weer op poten gezet als centraal middelpunt in het verenigingsleven. In de eerste plaats door er vijf jaar lang zelf veel tijd in te stoppen, maar ook door voldoende leden enthousiast te maken om er aan bij te dragen en dit geweldig te organiseren. Hans heeft het niet bij het standaard takenpakket van de barcommissaris gelaten, maar pro-actief rondgekeken wat er nodig is om dit onderdeel beter te laten draaien... Hans vervulde zijn functie zo goed en soepel dat er ten onrechte werd gedacht dat  het allemaal vanzelf ging. Dat er binnen de vereniging niets vanzelf gaat werd snel duidelijk toen Hans zijn functie neerlegde. Gezondheidsproblemen stonden inwerken en overdracht in de weg, wat natuurlijk niet hielp. 

Gelukkig zijn die gezondheidsproblemen goeddeels achter de rug en zien we Hans niet alleen weer regelmatig op de haven, hij heeft ook weer nieuwe taken op zich genomen, met name de wal-organisatie van de wedstrijden..."

Paul niemanprijsDe vergadering beloonde Hans met een welverdiend applaus (hij had ook al voor de hapjes tijdens de vergadering gezorgd trouwens...) en het bestuur deed daar een bos bloemen bij.

Op de website vind je de volledige tekst, evenals die van 2017, een korte uitleg over de Paul Niemanprijs en een foto.