Pinksteren: Rondje naar Texel

Geplaatst op 09-05-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Christine

In het Pinksterweekend genieten van de zilte lucht en wind in je haren? Dit wordt een unieke kans om met de zeilvereniging niet alleen gezellig een meerdaagse tocht te maken, maar ook om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Op de bijeenkomst op 3 maart besloten we een traditioneel 'Rondje Noord-Holland' te varen (en niet naar Lowestoft).

Wanneer: donderdag 1 juni (08 uur Durgerdam) tot maandag 5 juni 2017

Eigen bijdrage: 50 euro voor het eten op Texel en excursie (eten in IJmuiden en Enkhuizen en liggelden niet inbegrepen) Rondje Noord-Holland: Gezocht schippers met weinig/geen en veel zout ervaring  

Heb je al zoutervaring en wil je een opstapper meenemen om de kneepjes van het vak te leren? Of wil je voor vertrek het schip helpen nalopen van een beginnende 'zout' schipper? Misschien wil je het palaver leiden en samen met de beginners getijden bekijken, weersverwachtingen doornemen en gezamenlijk de route uitstippelen? Stuur een mailtje aan Christine: netnemeneve.[antispam].@zvhety.nl.

Als ervaren Zoutrakker kun je je natuurlijk ook opgeven alleen voor de gezelligheid. Geen verplichtingen.

Heb je weinig zoutervaring dan is dit je kans om in groepsverband ervaring op te doen of samen met een ervaren schipper de route te plannen en rekening te houden met het weer en de stroming of jouw schip te laten nalopen ten aanzien van de veiligheid.

Dus echte zoutliefhebbers en beginnende zeilers op het Zout: meld je aan voor ons Rondje Noord Holland (Texel).

Op Texel blijven we een dag extra. Daar maken we een natuurwandeling onder begeleiding van een gids en samen een hapje eten. In IJmuiden & Oudeschild organiseren we een palaver om de volgende dag door te nemen. Daarna kunnen we natuurlijk lekker borrelen.

Vertrek: donderdag 1 juni 2017 om 08:00 uur vanuit Durgerdam. Terugkomst: maandag 5 juni

Tochtplan : Optie één, Rechtsom: 

Durgerdam – IJmuiden – Oudeschild – Oudeschild (via Den Oever) – Enkhuizen – Durgerdam 

Optie twee: Linksom 

Durgerdam – Enkhuizen – Oudeschild (via Den Oever) – Oudeschild – IJmuiden – Durgerdam

Na inschrijving ontvang je een uitgebreide ‘reisgids’, die we ook op 1 juni nog verder zullen toelichten. Hulp nodig om de boot zout-klaar en veilig te maken? De veiligheidslijst van de Toerzeilers geeft een mooie richtlijn om jouw schip zeeklaar te maken. Bekijk de veiligheidslijst.

Vind je het prettig als Michel van Molsberger jouw schip nog naloopt? Bel voor een afspraak 06 - 5067 7831. Maak minimaal twee weken van te voren een afspraak.