Roeitocht Marken

Geplaatst op 01-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Yvonne de Boer-Cock

Derde zaterdag in september... Ja, derde zaterdag want derde dinsdag is echt wat anders. Wij hadden misschien wel een hoedje op, maar meer tegen de zon. Traditie is om dan de tocht per haven te houden op Marken. Een goed team dat de organisatie in handen had en wederom een verrassing wat we gingen doen. Iets met water of boten, dat weet je natuurlijk, maar 't enige dat we wisten, dat op 't eiland samenkomst was. Eten bij Bertus was wel al snel uitgelekt. img-3368

photo-2019-09-22-17-48-18-2

photo-2019-09-22-17-48-19Het team was druk met vlaggetjes en bootjes in de weer, ja hoor, dacht ik nog, een roeiwedstrijd?? Wel zoiets. In 5 teams verdeeld en roeien van A naar B, vlaggetjes oppikken en weer keurig landen aan de wallekant, waar uiteraard alle beste stuurlui aan wal stonden. Het was meer een hindernis race, al snel brak er van alles af en kwamen de handige Harries in beeld; ons team was echt de SJAAK, roeiriem brak af, repareren was geen optie, de twee daarop volgende teams konden met snel opgehaald materiaal op een of andere manier toch de opdrachten vervullen. Zelf vond ik ons team 't beste roeien, langzaam met 1 roeiriem, maar keurig door de bochten en landing was ook perfect. 't Mocht niet baten...

Na het harde werken, steiger borrel pret, heerlijke drankjes uit ieder schip en ook veel lekker snacks, kortom gezellig. In optocht bijna naar de Verkeerde Wereld, Bertus en team stonden paraat. Daar werden de teams belaagd met zeer ingewikkelde spreekwoorden en gezegdes die alles met watersport te maken hadden, maar spijkers op laag water heb ik niet kunnen vinden. Het was niet makkelijk, poooeeehhh, maar wel heel leuk. De antwoorden hebben we later in de week van Wijnand Brak mogen ontvangen. Wellicht ziet u af en toe een spreuk in het y journaal terug.

Team heel erg bedankt en ja, ondergetekende heeft zich voor 2020 gemeld om samen met Gerrit en Marjolein het uitje te plannen. Ideeen te over.

Yvonne van de Morgenster, zonder Hans, want die was varen op de klipper Stella Maris, die van de Oostzee af naar Durgerdam moet komen.

(Foto's: Aleid en Yvonne)

 img-3398img-3370