Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Route naar "de put" gemaaid

Geplaatst op 03-08-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jan Verjaal

Goed nieuws van het Fonteinkruid-front: op 2 en 3 augustus is door het team maaien Markermeer/IJmeer  op verzoek van het bestuur van Het Y een route van 100 meter breed gemaaid van de uitgang van het Buiten IJ naar "de put" tussen Pampus en Muiden (zie afbeelding). De route loopt van de P14 langs de gele tonnen naar waypoint 52,361 N / 05,057 E, ofwel 52 21 40 N / 5 03 25 E. Dit maakt het varen bij wedstrijden naar 'de put' een stuk makkelijker, met dank aan Jeen de Leur van de waterplanten-maai-organisatie!
Weliswaar geen garantie op wiervrij water, maar we gaan de komende tijd zien wat het effect is.
Voor meer en actuele informatie over het wier: zie de website waterplantmelder.nl en de gelijknamige app.

gemaaidegeul210803

Overigens krijgen we nog steeds diverse meldingen over waterplantenoverlast. Tijdens de '6 uren' op 3 juli kwamen veel leden - vooral aan de westkant van het Markermeer, richting Hoornse Hop - in de groene velden terecht. Ten oosten van de sport H en de sport  G is het water dieper en dus minder overlast. Na de sport G kan je bakboord uit naar Hoorn. Langs de noordkust (Wijdenes - Hoorn) is het ook dieper.

Let ook op ten zuiden van Marken, daar groeit veel fonteinkruid al direct naast de vaargeul aan de westkant (voor Uitdam).