Subsidie binnen, werk aan sanitair start

Geplaatst op 27-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

De gemeente Amsterdam heeft ons bijna 60.000 euro subsidie toegekend voor het verbouwen van de beide arken in Durgerdam. Eerst wordt de havenmeesterark deels omgebouwd en voorzien van nieuw sanitair, daarna (in 2019) krijgt het clubschip op de plek van het oude sanitair naast dames- en herentoiletten een invalidentoilet en een keuken. De totaalkosten bedragen per ark zo'n 80.000 euro, dat is vooral materiaal. Er komt dus heel wat werk van leden bij kijken.

Dit project heeft inmiddels een hele geschiedenis: het was onderdeel van de enquete 'Het Y dat ben jij' in 2016, het werd opgenomen in de meerjarenplanning in 2017 en uitgewerkt in de ALV van maart 2018. Daarna ging een groep leden (o.a. Ynse, Quirina, Kees, Peter, onder bezielende leiding van Jan) aan de slag aan de subsidieaanvraag, die in augustus uiteindelijk werd toegekend. De vergunning werd aangevraagd door Jan en is verleend, waarna een nieuwe schuifpui en het nieuwe raam in de havenmeesterark werden gemaakt door Dirk en Martijn (timmerlieden uit Durgerdam). Direct na de Pampusregatta start het werk aan het verplaatsen van de middeningang van de havenmeesterark.

Er is inmiddels een bouwploeg geformeerd van zo'n 10 leden, die in het komende winterseizoen de klus in de havenmeesterark gaat klaren: Rob en Bob doen de overall coordinatie, en er is voor elke maand een aparte coordinator: Casper voor september, Peter voor oktober, Bob voor november, Ger voor januari, Rob voor februari en Jan voor maart. We hebben er zin in en op de seizoensopening in april 2019 hopen we het geheel kant en klaar aan de vereniging af te leveren. 

Er is nog plek vrij (lees: we kunnen meer handjes goed gebruiken!) in de bouwploeg (bonusregeling voor de wachtlijst is van kracht): stuur een mailtje naar siraterces.[antispam].@zvhety.nl (Bob) of bel Rob: 06-30369860.