Technische stamtafel en winterwedstrijd op 12 november

Geplaatst op 16-11-2017  -  Categorie: Evenementen / activiteiten

Stamtafel

Er waren veel technische vragen aan Peter Kos bij de 6 bezoekers van de technische stamtafel, dus dat gaan we op 18 maart (ook weer op een zondagmiddag, gecombineerd met een winterwedstrijd) nog eens herhalen.

Peter is inmiddels ook door het bestuur benoemd tot schepencoördinator: hij gaat ervoor zorgen, dat de schepenlijst up-to-date is en ondersteunt de havencommissaris bij toewijzing van ligplaatsen.
img-5829De vragen die aan de orde kwamen waren zeer divers: van navigatieapparatuur (log-en dieptemeters, bidata, die het niet meer deden), via de juiste lak voor je mast, tot aan de manier waarop je een waterslot aan de uitlaat van je motor zet of ervoor zorgt dat service accu's, de accu voor je ankerlier en de startaccu goed gescheiden blijven.Het aardig is, dat Peter ook niet alles hoeft te weten maar er rond de tafel een soort collectieve wijsheid ontstond… een echte 'technische stamtafel' dus.
Voor herhaling vatbaar!

img-5830-small

Winterwedstrijd: In het oog van de ..... Tussen de buien door ....
Van te voren leek het een zware regen en wind dag te worden. Windkracht 6 waarschuwing,Onweer, Code geel , maar ter plekke was er nagenoeg geen wind en ook op de diverse grib file sites leek het allemaal wel mee te vallen.
Edoch de thuisblijvers hebben het minder koud gehad, minder nat geworden van de regen, maar ook een hele mooie zeildag zonder problemen gemist. Wat een prachtige wolken , wat een lekker zonnetje , wat een koude regen, wat een lekkere erwten en linzensoep na afloop. 9 boten haalden uiteindelijk de finish. Een afhaker vanwege een doorgeschoten grootzeilval, een afhaker vanwege een sluis ( Y-burg) die een winterregeling hanteert, en Mendell was vastgelopen in de modder of zoiets. En het was weer bere gezellig in het clubschip na afloop, mede dankzij de vegetarische soep van Meike en de onvolprezen bardienst van Femke en Peter.