Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

Toerjacht Bries overgenomen door Het Y

Geplaatst op 14-08-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jan Verjaal

Het Y heeft opnieuw een stap gezet in de invulling van het meerjarenplan: met de aanschaf van de Bries, het schip van Frans Vink (lid sinds 1987) is een toerschip toegevoegd aan de Y-vloot. Frans bood het schip aan de vereniging aan omdat hij inmiddels de mooie leeftijd van 84 jaar heeft bereikt, en de vereniging heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt.

Al een aantal jaren staat een toerschip in het meerjaren(investerings)plan en de vereniging krijgt regelmatig de vraag 'wanneer een toerschip aan de beurt is'. Harro Bouwmeester is met enkele andere leden aan de slag om de Bries volledig na te lopen en waar nodig aan te pakken. Daarnaast worden afspraken gemaakt over het onderhoud, maken we een gebruiksaanwijzing voor het schip en worden inventaris en een aantal technische zaken geregeld.
Zodra de Bries gebruiksklaar is, melden we dat via de nieuwsbrief.

briesNet als bij de andere schepen van de vereniging kunnen Y-leden de Bries via de website reserveren. Voor het prima onderhouden schip geldt het hele seizoen een dagtarief van € 60,-, of het nu voor één dag, voor een weekend of voor een week is. Op basis hiervan moet is een sluitende exploitatie mogelijk.