Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

Ton Verheul overleden

Geplaatst op 05-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Woensdag 1 november 2023 is Ton Verheul na een korte ziekenhuisopname op 78-jarige leeftijd overleden.

Na een bijna wonderbaarlijk herstel afgelopen winter was Ton deze zomer weer zoals gebruikelijk havenmeester op Schiermonnikoog.

Nu zijn Schottelboot “Y” voor de winter weer in de haven lag, verheugden wij ons op zijn gebruikelijke rollen in de Durgerdamse winter. Als constante steun en toeverlaat in de werkploeg met oog voor alle werkzaamheden, én niet te vergeten als verzorger van de lunch om half een precies.

Durgerdam was 63 jaar lang een ankerpunt voor Ton: eerst als jeugdig ankerligger en botterman, later als Y-lid en sinds 2019 als erelid van onze vereniging.
Als havencommissaris was hij in de negentiger jaren maatgevend betrokken bij onder andere de uitbouw van de buitensteiger. Toen die functie door anderen werd overgenomen bleef hij een onuitputtelijke bron van kennis en goede raad: “Zeg, ik zat even op Internet te kijken, wat denk je van ...?”.

Altijd stak hij ook zelf de handen uit de mouwen. Sleepklusjes, afspuiten van steigers, schoonmaken van een koelkast of opruimen van de werkplaats, Ton deed wat gedaan moest worden.

Voor het overige bleef hij graag op de achtergrond: verenigingsevenementen meed hij, maar dat maakt het verlies voor Het Y er niet minder om.
Wij wensen zijn familie en alle nabestaanden veel sterkte.