Verbouwing arken in Durgerdam

Geplaatst op 01-03-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

Afgelopen maanden heeft een commissie bestaande uit Quirina Ooms, Ynse Deinema, Peter de Bois, Kees den Hollander, Jan Verjaal en Bob van der Winden zich over de bouwplannen gebogen, die de ALV in de vergadering van november 2017 in principe heeft goedgekeurd.

Buiten de investering in zonne-energie (zie daarvoor een ander nieuwsbericht) gaat het om verbetering van het sanitair in de haven en verplaatsing naar de havenmeesterark. In de clubark volgt dan in 2019 het inrichten van een keuken, (bar)toiletten en een rolstoel-toegankelijk toilet en -douche (dat laatste wordt dan tevens het winter-toilet en douche). Tekeningen van de plannen zijn met de stukken voor de ALV van 16 maart a.s. op de website aanwezig (https://www.zvhety.nl/vereniging/lidmaatschap/algemene-ledenvergadering

In november hebben we op de ALV 30 k (30.000 euro) netto-investeringen bestemd voor zonne-energie en 87k voor de verbouwing van de haven-arken (in totaal 117k). Bij het maken van de plannen bleek echter dat daarbij ook vervangingsinvesteringen, die in het meerjarenplan gepland waren voor 2021, moeten worden meegenomen: we gaan ook de CV installaties vervangen, schilderwerk uitvoeren en waar nodig dakreparaties uitvoeren. Daarmee is nog eens 26.000 euro gemoeid.

De gemeente Amsterdam komt ons tegemoet met een subsidie van 1/3 van de kosten, wij verwachten in totaal 57.000 euro subsidie te ontvangen voor de verbouwing van club-ark en havenmeesterark, als we in één keer kunnen aanvragen. Rest aan nettoinvesteringen (kosten voor de vereniging) voor verbouwingen en onderhoud 113.000 euro over 2 jaar.

Het bestuur vraagt - met het volledig plan voor de verbouwingen (zie website) - de ALV in maart dan ook de 26.000 euro aan vervangingsinvesteringen naar voren te halen van 2021 naar 2019. Dan kunnen wij de subsidie in zijn geheel aanvragen.

Om ook de liquide middelen van de vereniging op peil te houden willen wij een voorgenomen investering in 2019 (het verenigingsschip, kosten 40.000 euro)  naar achteren verschuiven, naar 2021. We zullen als experiment met een gehuurd of geleend verenigingsschip beginnen, zodat daar niet meteen in geïnvesteerd hoeft te worden.