Verenigingsschip

Geplaatst op 20-03-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sanne

In de eerste zin van de statuten staat dat het Y de belangen van de zeilsport wil bevorderen. Elke zaterdag kunnen jonge zeilertjes weer aan de slag om de wind en de boot onder de knie te krijgen. Maar wat als je daarna het zeilvirus te pakken hebt? Hoe ga je verder als je de optimist en de Pico ontgroeid bent?

Het verenigingsschip biedt jonge zeilers de mogelijkheid om door te gaan met leren en oefenen. Er kan les in gegeven worden en wedstrijden in worden gevaren. Zeker met twee boten kan je veel leren en goed trainen. Dit is niet alleen leuk voor de jeugd maar voor iedereen die wil proeven van het wedstrijdzeilen of vertrouwen wil krijgen op het water en zelf geen eigen boot heeft. Daarnaast kunnen er uitstapjes gemaakt worden met de clubboot. Rondje Pampus of even naar Muiden. Heerlijk als je zelf nog geen boot op ligplaats hebt. De clubboot geeft iedereen de kans om te zeilen en dat zorgt voor leuke nieuwe contacten en een levendigheid in de club.  

Inmiddels heeft de ALV van 15 maart j.l. toegestemd in de aankoop en exploitatie van een eerste schip. De commissie heeft op 25 maart haar keuze bepaald: we zijn nu op zoek naar een J22! Wordt binnenkort vervolgd....

 

j-22-tekening