Vrijwilligersdag 2 april j.l.

Geplaatst op 05-04-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob

De eerste vrijwilligersdag was met zo'n 50% van alle vrijwilligers (er waren 45 mensen) vooral erg gezellig, leerzaam (dank Hans!) en informatief (de 'excursies' met het bootje door Joop!) vooral over onze nieuwe A en B steigers (jongens ze zijn klaar, en wat zijn ze mooi!) en de fraaie (bijna gereed!) nieuwe jollensteiger en zonnedek, met bankje!

Y vrijw 3

Geheel vrijwillig had Frank (onze kersverse voorzitter) in zijn openingsspeech voor ons het begrip 'vrijwilliger' ontrafeld: 'het is onbetaald (en soms misschien ook wel onbezonnen) werk wat je 'uit vrije wil' omdat de andere vrijwilligers vrienden zijn en omdat hij of zij bij de organisatie blijft vanwege de sociale aspecten.

Het is ook vaak ongezien en ongemerkt, maar altijd ongelooflijk! En dat geldt voor steigerbouwers, evenementen, wedstrijden, baggeren begeleiden, barcommissies, kascommissies, noem maar op. 

Bij het Y kan je daar zeker nog aan toevoegen dat het altijd ook bijdraagt aan het plezier van de andere leden, dat wordt wel heel mooi weerspiegeld in de haven in de nieuwe steigers en ook het zonnedek. Het bestuur wil met deze lunch en middag laten zien, dat het om de vrijwilligers geeft, dat je het nooit alleen maar altijd samen doet. We gaan weer een mooi jaar tegemoet, mede dankzij al die mensen die zich uit vrije wil elk jaar weer inzetten - jullie dus ongelooflijk, ontzettend bedankt!'

(foto: Yvonne de Boer-de Cock)

SAM 5122