Waarom ook jij mee wilt doen aan de Pampus Regatta

Geplaatst op 28-08-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Floris Cornelissen

poster-2017-cmykDe Pampus Regatta op 9 en 10 september mag je als Y-zeiler natuurlijk niet missen. En al helemaal niet als je meezeilt op onze Dinsdagavondwedstrijden (dan is het gewoon verplichte kost). Voor wie de leukste regatta van het Noordelijk halfrond nog niet kent, zal ik deze kort toelichten.

De Pampus Regatta is de samenvoeging van de Trintelrace (1957) van Zeilvereniging Het Y en later co-organisator WSV Flevomare, en de Hooikist Race (1983) van Roei- en Zeilvereniging Naarden. De Hooikist Race bestond uit up & down wedstrijden. En die worden nog steeds gevaren op de zaterdag van de Pampus Regatta. De Trintelrace was een lange baan wedstrijd. En die wordt nu gevaren op zondag.

De combinatie spreekt veel zeilers aan en doordat we deze regatta met drie enthousiaste verenigingen organiseren, hebben we sinds het begin in 2014 elk jaar zo’n 80 boten aan de start.

Gouden formule
Tussen de zaterdag en zondag zit de zaterdagavond. Dat is niet anders bij de Pampus Regatta. Hoewel, deze zaterdagavond is doorgaans iets gezelliger dan je ‘regular’ zaterdagavond. Een steigerborrel, gevolgd door een barbecue en dan livemuziek die ook dansbaar is, blijkt een gouden formule. Het gevolg is dat we om middernacht, na enkele toegiften, een vol clubschip moeten vragen om toch je eigen schip op te zoeken. 


img-6803Jan Arts Trofee

De zondagochtend is voor sommige zeilers dan ook even doorbijten. Maar de beste remedie tegen een kater is de zeilen hijsen en de wind door de haren voelen. Na de lange baan-wedstrijd is er nog een uitslag met prijzen voor de verschillende klassewinnaars en de Jan Arts Trofee.

Jan Arts, mede-bedenker en organisator van de Pampus Regatta, is ook binnen de Pampus Regatta onvervangbaar. Hij was de bedenker van de naam. “Waarom noemen we het gewoon niet de Pampus Regatta?!”, riep hij tijdens ons eerste overleg met zijn kenmerkende Amsterdamse tongval. Om hem te eren is er nu de Jan Arts Trofee, een prijs voor het beste verenigingsteam. Want naast de eerste plaats in je klasse, kun je met drie boten van dezelfde vereniging tegen drie boten van andere verenigingen strijden.

De Pampus Regatta is 9 en 10 september. Dus schrijf gauw in en mis het feestje niet! De hele regatta kost 40 euro. Doe je alleen zaterdag of zondag mee, dan betaal je 35 euro. Alles wat je wilt weten vind je op www.pampusregatta.nl.

Zie je aan de start!

Floris Cornelissen

Organisator Pampus Regatta

img-7173