Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

Regatta Hero

Wat is Regatta Hero? Regatta Hero (RH) is applicatie in twee delen: een app op de mobiele telefoon, die verbinding legt met een server in de cloud. Het programma wordt op ideële basis ontwikkeld door Kristan Raue, en is beschikbaar in het Duits en Engels.

RH heeft verschillende functionaliteiten voor verschillende rollen: de wedstrijdleiding kan de baan uitleggen, de soort wedstrijd (vaste eindtijd, achtervolging of regulier), de startprocedure uitvoeren, terugroepen, inkorten etcetera. Zeilers kunnen deelnemen aan de wedstrijd, krijgen automatisch de startsignalen door, worden live getrackt (en getoond) op de website, en toeschouwers kunnen meekijken en zien de actuele stand in de race (gecorrigeerd voor handicap). Uiteraard is een wedstrijd ook weer terug te kijken.

Belangrijke link

Informatie over de huidige race (inclusief volgorde boeien), terugkijken oude races : https://www.regattahero.com/mapviewer/?organisation=zvhy&passcode=484559&language=en

Codes voor deelnemers (gebruik in de app)

Organisation: zvhy
Code: 527818

Regatta Hero instellen

1 Download de app Regatta Hero

Als je de app al hebt, controleer of je de laatste versie hebt. De app is doorlopend in ontwikkeling, dus controleer regelmatig op updates.

iOS: https://apps.apple.com/de/app/regatta-hero/id6447348874

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.regattahero.regattahero

img-9802

2 Locatie en beweging instellen

Zoek de app onder 'Instellingen' op je mobiele telefoon en zorg ervoor dat 'Mobiele data' en 'Ververs op achtergrond' aan staan en dat de locatie is ingesteld op 'altijd'. 'Exacte locatie' moet groen/aan zijn. Hierom wordt tijdens de eerste ingebruikname ook gevraagd.

img-9813img-9812

3 Open de app en druk op 'Enter login data'

Voer 'zvhy' in onder organisatie en '527818' onder toegangscode. In beide gevallen zonder de aanhalingstekens. Bevestig met OK. Deze instellingen blijven behouden of hoeven alleen te worden gewijzigd als je via de app aan een andere regatta wilt deelnemen.

img-9803img-9804

4 Druk op 'Login' (oranje knop)

img-9803

5 In het nieuwe venster onder 'Choose regatta' selecteer je de regatta ‘Dinsdagavondcompetitie'

img-9805

6 Druk vervolgens op de blauwe knop 'Edit Registration Data' en vul je bootgegevens in

img-9808

Vul alle 6 velden in, anders kun je niet verder: Sail Number, Team, Boat Class, Handicap, Sail Club, Boat Name.

Let vooral op de correcte handicap, zeker als je top3 of bottom3 hebt gevaren, dan wijzigt je handicap! Je kunt geen decimale punt invoeren, dus vul het getal vóór de komma in, sla op (back-knop) en kies nogmaals voor 'Edit Registration Data'. Vul nu het getal ACHTER de komma in. Deze bug is gemeld, wordt verholpen in een nieuwe versie.

7 Deelnemen aan de race

Om deel te nemen aan de regatta druk je vervolgens op 'Participate in the Regatta'. Je kunt dat ook doen op het vorige scherm, door eerst op 'Back' te drukken en vanuit het hoofdscherm op de oranje knop te drukken. De gekozen baan wordt automatisch weergegeven bij Course (is verantwoordelijkheid van wedstrijdleider). Nu ben je in de startmodus, het scherm is oranje in plaats van blauw en de app zorgt voor alles, leidt je naar de start en vertelt je ook wanneer de regatta voorbij is. Je kunt ook zelf na de finish de app uitschakelen (log uit in de app, anders blijft hij de positie doorgeven).

img-9810

img-9811 

Let op, een overzicht van de baan is beschikbaar via de browser op: https://regattahero.com/mapviewer/?organisation=zvhy&passcode=484559&language=en

Algemene tips

Buiten instellen

Als je problemen ondervindt met punten 4 en hoger, doe deze punten dan buiten. De app heeft een goed GPS-signaal nodig en is daar erg kritisch op.

Synchroniseer de tijd

- op de iPhone, ga naar Instellingen, dan naar “Algemeen”, dan naar 'Datum + Tijd'. Controleer daar of de knop 'Automatisch instellen' groen is.

- op Android, open 'Instellingen', ga dan naar 'Opties' en dan naar 'Datum + Tijd'. Controleer of 'Datum en tijd automatisch verkrijgen' is geactiveerd.

Activeer slechts één app per deelnemende boot!

Uitlegvideo's (in het Duits) staan op regattahero.com