Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

doe-mee-ytorenrace

 

De wintercompetitie is geweest. De zomercompetitie is nog niet begonnen. De boten liggen dus nog steeds, of alweer in het water en de bemanningen dreigen in een wedstrijdloos gat te vallen. Wij hebben daar precies de oplossing voor:

 Sinds 1965, dus al bijna 60 jaar, organiseren we de Y-Torenrace. Traditioneel de opening van het wedstrijdseizoen met (ook traditioneel) weinig Y-leden onder de deelnemers. Dat gaat vanaf nu veranderen. Op zondag 5 mei is er de kans om mee te doen in de exclusieve CLUB-SW klasse.

Hoe ziet dat eruit?

Je doet mee met je basis SW-rating. Heb je die niet, dan krijg je die toegewezen. Op zondag zeilen we drie wedstrijden. Redelijk kort achter elkaar. Er is een korte, intensieve baan voor de fanatieke ORC- en kwartton-klassen, maar de CLUB-SW wordt verzeild op de wat langere en relaxte 'Aken baan'. De baan dus waar ook de imposante Lemster Aken hun wedstrijden varen. Je kunt ook 'doublehanded' meedoen. Je SW-rating wordt dan met 1,5 punten verhoogd.

De CLUB-SW klasse levert uiteraard een winnaar op en dat wordt dan de Y lentekampioen! Een aansprekende titel die met een overzichtelijke inspanning binnen is te slepen. Er is eigenlijk geen reden te bedenken om niet mee te doen.

Heb je geen idee hoe je die zondag moet invullen nu de wintercompetitie voorbij is? Wil je vast warmdraaien voor de eerste dinsdagavondwedstrijd op 7 mei? Wil je kennismaken met wedstrijdzeilen of lijkt de 'buzz' rond de Y-Torenrace je gewoon wel leuk?

Schrijf je dan nu hier in!

Deelnemen

Vul het formulier volledig in. Kies voor SW, geef als vereniging 'Het Y' op en kies bij 'neemt deel op' voor de zondag. Je wordt dan ingedeeld in de CLUB-SW klasse. De kosten zijn € 20,-

Meer algemene informatie over de Y-Torenrace:

Informatie Y-Toren

en meld je ook gelijk aan voor de Whatsappgroep Y-Torenrace. 

Voor de beginnende wedstrijdzeiler: Wil je weten wat 'SW' is, of hoe je je kunt voorbereiden op een wedstrijd? Heb je vragen over de wedstrijdbepalingen of wil je gewoon wat meer weten over het verloop van de dag? Neem contact met ons op via de Whatsappgroep Y-Torenrace.