Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
 06 5162 8873, marifoon #31.

durgerdam-ligplaatsen

Vaste ligplaatsen

Leden van het Y komen in aanmerking voor één van de 105 vaste ligplaatsen in de haven van Durgerdam en voor één van de 21 stallingsplekken op het jollenveld. Durgerdam kent een binnenhaven en een buitensteiger. In de binnenhaven is de maximale scheepslengte 15 m, aan de buitensteiger is dit 16 m.
De vaste ligplaatsen worden verhuurd per zomerseizoen. Het zomerseizoen gaat in op 1 april en duurt tot en met 31 oktober.

Vaste ligplaatshouders hebben voorrang bij het toewijzen van een ligplaats voor het winterseizoen,  dat duurt van 1 november tot en met 31 maart. Ligplaatsen die in de winter niet door vaste ligplaatshouders worden benut, worden per winterseizoen in eerste instantie aan andere leden toegewezen en indien beschikbaar aan niet-leden.

Voor de vaste ligplaatsen geldt een toewijzingsprocedure. De (volgorde van) toewijzing wordt bepaald door de duur van het lidmaatschap plus het aantal bonusjaren (door inzet voor Het Y is per lidmaatschapsjaar één bonusjaar te verdienen), de maten van het vaartuig en de afmetingen van de beschikbare lig-/stallingsplaatsen.
Het verloop in de haven is gering en nieuwe leden moeten rekening houden met een wachttijd van vijf tot tien jaar, afhankelijk van bootafmetingen en variatie in verloop.

Meer informatie over het lidmaatschap van Zeilvereniging het Y

boxmaten-durgerdam