Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Dé jachthaven van Amsterdam
Durgerdammerdijk 116A. Havenmeester
06 5162 8873

Nieuw: Y-historie - blad voor vrijwilligers

Geplaatst op 01-01-2023  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bob

Op de (overigens bomvolle en gezellige) nieuwjaarsreceptie van 8 januari presenteerden wij het eerste nummer van Y-historie: Een jaarlijkse uitgave over de geschiedenis van ZVhetY speciaal voor de inmiddels meer dan 100 vrijwilligers van de vereniging. Zonder hen zou Het Y niet zo floreren als nu, en eigenlijk is dat al 137 jaar zo. Voor andere leden is een beperkt aantal van dit jaarlijkse speciale nummer van het Y-journaal bechikbaar (verkrijgbaar bij de havenmeester à 2 euro). Vrijwilligers hebben het nummer ontvangen op 8 januari of krijgen het per post.

y-historie-1Een pdf-bestand van dit nummer vind je onder vereniging bij publicaties op de website.

Wij denken dat een vereniging die zijn geschiedenis een beetje kent des te beter op de toekomst is voorbereid. Dat laten we in dit nummer zien aan de hand van een tijdlijn over de hele geschiedenis van de afgelopen 137 jaar, gevolgd door een facsimile van het jubileumboek van Ernst Crone uit 1925 (...) over de oprichting van het Y. Nog steeds zeer lezenswaardig! (Het boek staat trouwens in onze prijzenkast in de club-ark).

Het is onze bedoeling dat dit een jaarlijkse uitgave wordt: elk jaar willen we met een ad-hoc redactie een nieuw nummer produceren over een onderwerp uit de geschiedenis van onze vereniging. Vrijwilligers welkom dus, meld je aan met een mailtje aan rettizroov.[antispam].@zvhety.nl

De redactie van dit nummer bestond uit:

Henk Dessens, Willem Melching en Bob van der Winden